Haberler

Yerlikaya: "Olimpiyatlarda Altın Madalyalara Talibiz"

Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya, 42. Yaşar Doğu Turnuvası öncesi basın toplantısı düzenledi.

Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya, 42. Yaşar Doğu Turnuvası öncesi basın toplantısı düzenledi.

İstanbul Gönen Otel'de düzenlenen basın toplantısına Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya, Türkiye Güreş Federasyonu Başkan Vekili Oktay Aktaş, Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu, Genel Sekreter Yusuf Açıkalın, A Milli Serbest Güreş Milli Takım Teknik Direktörü Yüksel Şanlı ve Antrenör Adem Bereket katıldı.

YERLİKAYA: "OLİMPİYATLARDA ALTIN MADALYALARA TALİBİZ"

Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya, 42.'si düzenlenen Yaşar Doğu Turnuvasının hafta sonu başlayacağını hatırlatarak, "20 ülke ile turnuvamıza hızlı bir şekilde devam edeceğiz. Turnuvanın İstanbul'da olma sebebiyle diğer ülkelerin ilgi ve alakası biraz daha arttı. Geçmiş dönemlerde 7 ile 8 ülkenin katıldığı bir organizasyondu. Bugün oranlar her siklette 30-35'i bulur oldu. Bu sayı her geçen yıl daha da artacaktır. Bu dönem 2014 yılında milli takımların gençleştirildiği temel alt yapının daha güçlü oluşturulduğu bir dönemin içine girdik. Bu sene hem Avrupa'da hem Dünya'da çok farklı bir tablo görülebilir. Biz genç sporcularımıza güvendik. Yatırımımızı ağırlıklı olarak vermeye başladık. Asıl hedefimiz 2016 ve 2020 olimpiyatlarında enerji dolu bir yapı ile olimpiyatlara katılmak ve geçmişte olduğu gibi bol altın madalyalı bir olimpiyat geçirebilmek hedefindeyiz" diye konuştu.

"DOPİNGLİ ÇIKAN SPORCULARIMIZA TAVİZKAR DAVRANMAMIZ MÜMKÜN DEĞİLDİR"

Hamza Yerlikaya, Türkiye'de dopingli sporcu çıktığı zaman, bu sporcuların medyada sürekli yer bulduğunu belirterek, "Avrupa'da dopingli çıkan sporcu pek medyada yer bulmuyor ve haber niteliği taşımıyor. Bu olay gündeme gelmediği için doping yokmuş gibi gözüküyor. Biz ilk günden beri bu konuyla ilgili ne varsa kararlılıkla yürüteceğiz dedik. Bu noktada kararlılığımız ve inancımız tamdır. Bizde dopingli çıkan sporcularımıza tavizkar davranmamız mümkün değildir. Büyükler Türkiye Şampiyonası'nda 62 sporcudan idrar numunesi aldık. Bu bir rekordur. Geçtiğimiz dönemlerde yılda 67 sporcudan, toplamı yıl içinde alınmamış. Biz bir Türkiye Sampiyonası'nda aldık. Yıldızlar kategorisinde de numuneler almaya başladık. Uluslararası organizasyon olmamasına rağmen kendi içimizdeki organizasyonlarda da idrar testi uygulamaya başladık. Bu sene çok güzel bir olay oldu. Gençlerde sporcumuz Süleyman Atlı Dünya 2.'si olmuştu. Birinci olan çocuk dopingli çıktı. Bizim çocuğumuz birinci oldu. Rıza Kayaalp, İranlı bir sporcuya yenilmişti ve 3. olmuştu. Sporcumuz temiz ama rakibi idrar testinde dopingli çıktı. Bizim sporcumuz 2. oldu. Demek ki biz tedbirleri doğru almışız. Doğru yolda kararlı bir şekilde devam ediyoruz. Bu sadece federasyonun tek başına yapmış olduğu birşey değildir. Türkiye'nin Gençlik ve Spor Müdürlüğü, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Milli Olimpiyat Komitesi ve Türkiye Anti Doping Ajansı'nın ortak olarak yapmış olduğu çalışma neticesinde biz bu konuda buradan bir kez daha söylemekte fayda gördük. Biz kesinlikle tavizkar değiliz. Bütün federasyonlar içinde doping olayına en fazla hassasiyet gösteren federasyonlardan bir tanesiyiz. 67 sporcudan idrar aldık. Yıldızlar Konya'da 50'ye yakın sporcudan idrar aldık. 1-2 sporcumuz hariç hepsi tertemiz çıktı. Seneye bunların tamamı temizlenecek" şeklinde konuştu.

DEVELİOĞLU: "GÜREŞİMİZİN BAŞINDA HAMZA YERLİKAYA GİBİ BİR CİHAN PEHLİVANI VAR"

Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu, Türk Güreşinin başında Hamza YerliKaya gibi bir cihan pehlivanı olduğunu belirterek, "İnşallah bizim diğer güreşçilerimizin aynı onun gibi çalışmaları ve onun gibi başarıları elde etmelerini bekliyoruz" dedi. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Hamza Yerlikaya Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title