Haberler

Yerlikaya: "İnşallah Bol Madalyalı Bir Dünya Şampiyonası Geçiririz"

Sancaktepe Belediyesi’nin geleneksel olarak düzenlediği yağlı güreşlerin 21.’sinde kıran kırana mücadeleler verildi.

Sancaktepe Belediyesi'nin geleneksel olarak düzenlediği yağlı güreşlerin 21.'sinde kıran kırana mücadeleler verildi.

Sancaktepe'de düzenlenen yağlı güreşlerde küçük büyük herkes güreşti. Ata sporumuz olan yağlı güreşlere ilgi yoğundu. Düzenlenen etkinlik kapsamında Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya, Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, Milli Güreşçi Rıza Kayaalp de güreşçileri bu organizasyonda yalnız bırakmadı. Asrın güreşçisi unvanına sahip eski milli güreşçi Hamza Yerlikaya'ya güreşseverlerin ilgisi büyüktü.

YERLİKAYA: "BÜTÜN BRANŞLARIN TAMAMINA EŞİT ŞARTLARDA YAKLAŞIYORUZ"

Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya, Sancaktepe Yağlı Güreşleri'ne katılımın her geçen yıl arttığını vurgulayarak, "Hemşehrim İsmail Erdem Bey'e teşekkür ediyorum. Her geçen yıl kalitenin ve katılımın arttığını görüyoruz. Belirli bir seviyeyi yakaladık. İnşallah ilerleyen yıllarda daha büyük, daha güzel organizasyonlara imza atarız. Biz bütün branşların tamamına eşit şartlarda yaklaşıyoruz. Yağlı güreşi daha iyi yerlere getirebilmenin, izlenirliğini arttırmanın yollarını arıyoruz. Seyircilerimiz de zaten tribünlerde fazlasıyla var. Yağlı güreşlerin özel bir seyircisi var. Serbest güreşçilerimiz Ankara Elmadağ'da, grekoromencilerimiz de Sarıyer'de, Azerbaycan ve Belarus ile kamp yapıyorlar. Federasyon olarak ne gerekiyorsa sonuna kadar destek olmaya çalıştık. Bundan sonrası zaten sporculara kalmış. Hocalarımız en iyilerini seçip takıma yerleştirecek ve Dünya Şampiyonası'nda temsil etmesini sağlayacak. İnşallah orada bol madalyalı bir şampiyona geçiririz. Altyapıda gayet iyiyiz. Yıldızlarda ve gençlerde başarılar elde ediyoruz. İnşallah bunun sonuçlarını alırız" şeklinde konuştu.

ERDEM: "KIRKPINAR'IN RÖVANŞI SANCAKTEPE'DE"

Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, havanın sıcak olmasına rağmen seyircilerin tribünlerde yer aldığını belirterek, "Bütün sporcularımıza başarılar diliyorum. Bu sene 21.'sini gerçekleştiriyoruz. Kırkpınar'ın rövanşı Sancaktepe'de. Burası sadece yağlı güreş için. Kalıcı bir yer yapmayı düşünüyoruz. Güreş sporları için olimpik ölçekli, 100 yatak kapasiteli, milli takımın da kamp yapabileceği güzel bir yer yapıyoruz. Şu an temelleri atıldı. İnşallah 1 yıl içinde güreş sporlarına sunacağımız güzel bir tesise sahip olacağız. Sancaktepe Belediyesi'nin güreşçileri de başpehlivan olma yolunda çalışıyorlar. Bu organizasyonda seyircilerimize ikramlarımız da oluyor. Girişlerimiz ücretsiz. Güzel bir organizasyon olması için çalıştık. Futbol maçlarımız güreşlerdeki kadar kalabalık olmuyor. Ata sporumuzun olan güreşe bu kadar yoğun ilgi olmasını da buradaki insanlarımızın milli hassasiyetlerinin ne kadar yüksek olduğunu gösteriyor. Seyircilerimiz buralara kadar geldikçe biz de onlara hizmet etmeye devam edeceğiz" dedi.

KAYAALP: "DÜNYA ŞAMPİYONASI'NDA İSTİKLAL MARŞIMIZ'I SÖYLETMEK İSTİYORUM"

Milli Güreşçi Rıza Kayaalp ise kamp arasında burada olmanın kendisine çok iyi geldiğini ifade ederek, "Aslında ben de yağlı güreşin yabancısıyım. Sonuçta milli güreş yapıyoruz. Grekoromen güreş yapıyoruz. Bizim de Dünya Şampiyonamız var ve ona hazırlanıyoruz. Başkanımızın daveti üzerine bugün de bu organizasyonda bulunmak istedik. Gerçekten çok güzel bir organizasyon olmuş. Güzel güreşler de yapılıyor. Tabii ki bizim bu sene de hedefimiz Dünya Şampiyonu olabilmek. 27 Ağustos'ta son kampımıza başlayacağız. Dünya Şampiyonası'ndan ülkemize madalyalarla dönmek istiyoruz. Bildiğiniz gibi ben Dünya Şampiyonluğu için her sene adayım. Birinci olup, kürsüde İstiklal Marşımız'ı söyletmek ve bayrağımızı dalgalandırmak istiyorum. Yağlı güreş ile grekoromen güreş çok farklı. Ben gücüm bakımından ve eski serbest güreşçi olduğumdan yağlı güreşi de çabuk öğrenebilirim. Bizim minderi ne zaman bırakacağımız belli değil. Şu an Dünya ve Avrupa Şampiyonaları'nda milli mayomuzu giyip mücadele etmeye devam ediyoruz" diye konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Hamza Yerlikaya Rıza Kayaalp İsmail Erdem Sancaktepe Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title