Haberler

Yerli Sherlock'tan Müthiş İcat

Güncelleme:

Türkiye'nin ilk özel dedektifi Bilal Kartal, parmak izi alma cihazı icat etti. Cihaza Amerika, İsrail ve Japonya'dan talep var.

İzmir'de, 20 yıldır özel dedektiflik yapan ve yerli Sherlock Holmes olarak anılan Bilal Kartal, kriminal dünyasını sarsan bir buluşa imza attı. Celal Bayar Üniversitesi'nin de Ar-Ge bakımından destek verdiği cihaz, 48 saatte kaybolan parmak izlerini yeniden belirginleştirebiliyor, ceset üzerinden parmak izi tespiti yapabiliyor.

"AMERİKA VE İSRAİL DE PEŞİNDE"

Özel dedektif Bilal Kartal'ın dünyada ilk ve tek diye nitelendirdiği cihazın yaklaşık maliyeti 50 bin TL civarında. Kartal, 15 senede geliştirdiğini belirttiği cihazı için, Amerika, İsrail ve Japonya'dan talep olduğunu söyledi.

"YÜZDE 95 SONUÇ ALDIK"

Dünyada üç çeşit parmak izi alma sistemi olduğunu belirten Kartal, kendi icat ettiği sistemin dördüncü bir sistem olduğunu iddia etti. Cihazdan yüzde 95 oranında sonuç aldıklarını kaydeden özel dedektif Kartal, "Diğer sistemlerde var olan parmak izini elektronik ortamlara en iyi şekilde aktarma çalışmaları yapılmaktadır. Bizim sistemimizde parmak izine direkt müdahale edilerek parmak izinin hatlarını belirginleştirip, elektronik ortama alıyoruz. Yetişkin bir insanda 2-3 günde parmak izi kaybolur. Bizim cihazımızda bir hafta-10 gün geçse de parmak izini tekrar geri getirebiliyoruz" dedi.

"TÜRKİYE'DE ÜRETMEK İSTİYORUZ"

Cihazı birçok yabancı ülkenin de istediğini vurgulayan Kartal, bu teklifleri değerlendirmediğini ifade ederek, " Türkiye'de üretilmesini ve Türkiye'den satışının yapılmasını istiyoruz. 15 sene sonunda Celal Bayar Üniversitesi de projemize destek verdi. Onların da destekleriyle cihazımızın prototipini hazırladık" diye konuştu.

TERMAL KAMERA DA VAR

Dört termal kameranın bulunduğu cihaz, mor ötesi ışıklar sayesinde, ceset üzerinde herhangi bir yabancı madde 'saç kılı, sperm, kan, kimyasal kalıntı gibi olduğunda bu cisimler kayıt altına alınıyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Sherlock Holmes Bilal Kartal Türkiye İsrail Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

CAN DALTON KİMDİR? Can Dalton hangi çete? Oya Okar Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'ın Selin Komiser'i diziye dönüyor mu? SAĞLIK BAKANLIĞI Personel alımları başladı mı? #128657 Personel alımı başvuruları ne zaman? Servisler kaldırılacak mı? Servisler neden kaldırılacak, sebebi ne? Servisler yasaklanıyor mu? Köklü tasarruf tedbirleri hayata geçiyor! Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki!
500

Yorumlar (51)

MEMO:

Bunları hep hükümet destekliyor. Devleti kötülemeyi kalkmayın. Cumhuriyet tarihinde neden bilim adamlarını desteklemedi hı?? Ayrıca bir gebzeli olarak gebzeye bilişim vadis kuruluyor. Amerikadaki türk mühendisler ve bilimadamları buraya gelecek ve artık kendi ülkeelerine çalışacaklar. Sen çok yaşa akp veRTE Bu almanlar ve çapulcularda kudursun :)

30
28
yanıtYanıtla
Murat c.:

insallah türkiyede sahip cikar buna yoksa dis ülkedekinler biz icad etik derlerBu

53
3
yanıtYanıtla
halk:

tebrik ederim

48
2
yanıtYanıtla
CimiaalkarMobil-IOS:

Helal olsun mutis birsey lazim olacak super dusunce insallah emegi bosa gitmez .

38
3
yanıtYanıtla
üretim üretim üretimmobilWeb@haberler.com:

Başka türlü gelisemeyiz hep uretmeliyiz boyle arkadaşlara helal.olsun yolları acil olsun

39
2
yanıtYanıtla
!!:

Ne insanlarsınız ya. Adam yapmış işte neden herseyi gevur mu yapmak zorunda??

38
0
yanıtYanıtla
bilgiç osman Mobil-IOS:

Allah devamına erdirsin Devletimiz sahip cıksın bu tür projelere

38
0
yanıtYanıtla
TANJU ÇOLAK:

BOŞ İŞLER BUNLAR , BOŞ İŞLER . . . .

3
35
yanıtYanıtla
Tanju malına:

Beyinsiz, senin gibiler yüzünden bu haldeyiz

yanıt7
yanıt0
asdasdas:

sen şimdiye kadar dolu bi iş yaptınmı saf saf yorum yapma

yanıt1
yanıt0
Tüm 51 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title