Haberler

Yerli Oto İçin Bataryacılar Sıraya Girdi

Güncelleme:

Yıl sonuna kadar 30-40 araçlık filoya ulaşacak milli otomobil projesi için dünya devlerinden ortak batarya üretimi için teklif yağdı.

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, yüzde 100 yerli otomobil projesinin başlatılmasından sonra dünya devlerinden birlikte üretim teklifleri geldiğini açıkladı.

"TESLA'DAN İYİ OLACAK"

Yerli otomobil projesi hakkında açıklamalarda bulunan Işık, savunma sanayisindeki teknolojileri otomobile aktaracaklarına dikkati çekerek, İHA'larda, F16'larda kullanılan gerçek zamanlı işletim sistemini, yüzde 100 milli ve yerli olarak otomobile uyarlayacaklarını vurguladı.

Sistemin Microsoft gibi bir işletim sistemi olduğunu dile getiren Işık, bunu otomobile uyarladıklarında Tesla'dan çok daha güçlü ve iyi işletim sistemine sahip olacağını tekrarladı.

"TÜRK TASARIMCILAR İMZA ATACAK"

Yıl sonuna kadar 30-40 araçlık bir filo üretmek istediklerini bildiren Işık, araçları her türlü arazi şartında test edeceklerini kaydetti. Işık, yerli otomobil projesi takvimi hakkında şu bilgiyi paylaştı.

"Biz bu projeyi başlattıktan sonra dünya devlerinden bazıları geldi, 'Beraber batarya üretelim, bu parçayı birlikte üretelim' demeye başladılar. En az 4 ciddi talep var. Gelecek yılın haziran ayına kadar dizayn çalışmalarımız sürecek. Şu anda bu konuda dünyada isim yapmış Türk tasarımcılarla çalışıyoruz. Mevcut dizayndan çok çok farklı, güzel, estetik ve fonksiyonel bir dizayn çıkıyor bundan emin olun. Bir aksilik olmazsa 2018 yılının haziran ayında aracın tanıtımını, 2019'un sonuna kadar da aracın seri üretimini yapmak istiyoruz."

Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

Fikri Işık Teknoloji Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Oya Okar Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'ın Selin Komiser'i diziye dönüyor mu? SAĞLIK BAKANLIĞI Personel alımları başladı mı? #128104 #128105 Personel alımı başvuruları ne zaman? Servisler kaldırılacak mı? Servisler neden kaldırılacak, sebebi ne? Servisler yasaklanıyor mu? Köklü tasarruf tedbirleri hayata geçiyor! Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki! Cuma namazı kaçta bitiyor? Cuma namazı ne zaman biter, saat kaçta bitiyor?
500

Yorumlar (36)

Tek cumle:

zeka ozurluler , yuzde yuz diye birsey yok, onemli olan marka ve patentinin turkiyeye ait olmasi. Unutmayin o cok sevilen mercedesin yuzde 82 si yerli digerleri baska sirketlerle isbirligi. Ornegin elektrik aksamlarinin kablolari hes kablo markalidir. SiMdi bu mercedes Alman mali olmuyormu? Biliyorum bu projenin olmamasi icin elinden gelen kara propagandayi yapanlar utansinlar. Boyle milli projelere bile engel olmak sadece emperyalizmin isi. Hic bir Turk evladi bu tur yalanlara tevessul etmez.

13
10
yanıtYanıtla
Yürümeden koşmamızı bekliyorlar:

Kıskanan, çekemeyen, Türkiye’nin gelişmesini istemeyenlere inat, Otomobil, uçak, tank, gemi, denizaltın hepsi olacak geçte olsa hepsini başaracağız. Yerli üretime tam destek, yaşasın yerli üretim.

16
7
yanıtYanıtla
olacak inşallah ya allah bismillah:

Batarya üretmek zor bir iş değil, istersek hepsini yaparız. O zaman bari bataryayı üretelim de o milli olsun. Zaten hepsini dışarıdan getirdik.

17
4
yanıtYanıtla
keL:

yav he he. 2023 te 120 bin tl ye alırsınız artık Hindistan kendi arabasını üreteli 10 yıl oldu. siz hala araba araba. yüzde 70 i yabancı parça olan şeyi üretme, bırak

12
7
yanıtYanıtla
Galli:

Bu hilkat garibesi de nedir yahu Bmw, Mercedes, Audi olmadi Toyota, Honda, Mini alirim keyfime bakarim.

8
7
yanıtYanıtla
aet:

gecen sene secimlerden once hersey hazir demistiniz testler yapilmisti yilbasindan once seri uretime gececektiniz birseylerle ugrasildiginiza inaniyoruz ancak isin icine yalan girdi agzinizla kus tutsaniz satisa cikarmadan inanan olmaz yalakalar inanmadiklari halde herseyin yalan oldugunu dusunur inanmis gibi yapar ve alkislar orasi ayri konu mantikli insan babasina bile yalakalik yapmaz

10
4
yanıtYanıtla
saab oldu yerli oto:

saabı doğrudan isveç malı alsak daha iyi değil mi? daha orijinal olur hem. . .

10
4
yanıtYanıtla
ADANALI:

ALLAH AŞKINA BU ARABANIN ÖN TASARIMINI KİM YAPTI!SONRA MİLLET KONUŞUNCA KONUŞTU OLUYOR!SON TEKNOLOJİ KULLANDIK FALAN DİYORLAR AMA GİDİP SANAYİDEN ÇAKMA 20 TL'' LİK FAR KULLANIYORLARŞAKA GİBİ:))

6
8
yanıtYanıtla
cesur:

ya gidin allah aşkına herşeyiniz yalan. . tabii sıraya gireekler eski hurda teknolojiyi bir şekilde kakalarız diye. . ya da başka çıkarlar için ki ben bunun da olacağını pek sanmıyorum ne de olsa yakında savaş alanı olan bir ülkede elektirikli oto hayal olur. . . dah da önemlisi araba nerdeyse 8-10 sene önce piyasa çıkmak için tasarlanmış. . . milli uçak alman patentli abd şirketinden alınmaya çalışıyor. . araba 3-5 seneye antika olur. . . hayırlı olsun. . .

9
4
yanıtYanıtla
TAMK:

Bu örnek aldığınız arabanın modeli eskiydi zaten umarım yenilersiniz tasarımı.

9
2
yanıtYanıtla
Tüm 36 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title