Haberler

Yerli Elektro Gitarı "Marka" Yapmak İstiyor

Bitlis'in Hizan ilçesinde yaşayan, ceviz ağacından elektro gitar yapımını internette izlediği videolar sayesinde öğrendikten sonra bunları 10 ülkeye ihraç eden Faruk Yılmaz, bu alanda markalaşmak istiyor Yılmaz: "Tamamen el emeği olan yerli elektro gitarı markalaştırmak istiyorum.

YUNUS OKUR / İBRAHİM YALDIZ - Bitlis'in Hizan ilçesinde yaşayan ve internette izlediği videolar sayesinde ceviz ağacından yaptığı elektro gitarları 10 ülkeye ihraç eden Faruk Yılmaz'ın hedefi markalaşmak.

Ceviz ağacından genellikle silah dipçiği yapılıp yurt dışına pazarlandığı ilçede, dipçik yerine elektro gitar pazarlamaya karar veren Faruk Yılmaz, internetten izlediği videolar sayesinde elektro gitar yapımını öğrendi. Yılmaz, küçük atölyesinde ürettiği yerli gitarları 10 ülkeye ihraç etmeye başladı.

Meksika, Yunanistan, Norveç, İtalya, Amerika, Kanada, Çin ve Avustralya'ya başta olmak üzere 10 ülkeye tek başına elektro gitar pazarlayan Yılmaz, yerli elektro gitarı markalaştırmak için destek bekliyor.

Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yerli elektro gitar yapımına tek başına, internetten izlediği videolar sayesinde başladığını söyledi.

Arkadaşlarının kendisine "Sen deli misin, başaramazsın" dediği halde bunu başaracağına inanarak işe koyulduğunu anlatan Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu işe tek başıma, kendi ellerimle yaparak başladım. Kazandığım parayla işimi kolaylaştıracak birkaç makine aldım. Yaptığım elektro gitarları birçok ülkeye ihraç etmeye başladım. Hala da ihraç ediyorum. İlk 8 ülkeye satıyordum. Şimdi 10 ülkeye çıktı. Yaptığım elektro gitarları kısıtlı imkanlarla, çoğunu el emeğiyle yaptığım için çok zaman ayırıyorum. Yeterli malzeme olmadığı için bir elektro gitarın tamamlanması yaklaşık bir ay zamanımı alıyor."

"Hiçbir destek sunulmadı"

Genç bir girişimci olarak zorlu bir işe giriştiğini ama başardığını vurgulayan Yılmaz, bu zorlu yolda tek başına ilerlediğini, kendisine hiçbir desteğin sunulmadığını kaydetti.

Çalışmasının ilk olarak Anadolu Ajansı'nın yaptığı haberle dünyaya duyrulduğunu dile getiren Yılmaz, şöyle devam etti:

"Bu da tanıtım anlamında önümü açtı. Türkiye'de hiç satışım yokken yurt içinde de satışım oldu. Herhangi bir destek alamadığım için kısıtlı imkanlarla yerli gitar üretiyorum. Eğer iyi bir destek alırsam buradaki işsiz gençlere de bir iş kapısı açabilirim. Burada 10 ülkeye tek başıma yerli elektro gitar üretip satıyorum. Makine ve ekipman desteği alırsam üretimi artırıp birçok işsiz genci de iş sahibi yapabilirim."

"Silah yerine, müzik aletini tercih etti"

Yılmaz, ilçede ceviz ağacının çok ve kaliteli olduğunun altını çizerek, vatandaşların genellikle bu ağaçtan yaptıkları silah dipçiğini yurt dışına pazarladığını ifade etti.

Kendisinin ceviz ağacını silahta kullanmak yerine müzik aletinde kullanmayı tercih ettiğine işaret eden Yılmaz, şöyle konuştu:

"Ceviz ağacını silah yerine müzik aletinde kullanmak için çalışmalarım oldu. Daha çok meyve vermeyen, yaşlanan ağaçları kullanıyoruz. Çünkü bunlar daha kaliteli, sağlam oluyor. Aynı zamanda çevreye de zarar vermiyoruz. Tamamen el emeği olan yerli elektro gitarı markalaştırmak istiyorum. Bunun için de destek bekliyorum." - Bitlis

Kaynak: AA / Güncel

Faruk Yılmaz Bitlis Hizan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title