Haberler

Yerel Seçimlere Doğru

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin, partisinin Sancaktepe belediye başkan adayı Özgen Nama ile birlikte esnaf ziyaretinde bulundu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, partisinin Sancaktepe belediye başkan adayı Özgen Nama ile birlikte ilçede esnaf ziyaretinde bulundu.

Ziyaretin ardından partisinin Sancaktepe Seçim Koordinasyon Merkezi'nde gazetecilere açıklamada bulunan Tekin, bugün 21 Mart Nevruz Bayramı olduğunu hatırlatarak, "Nevruz bütün dünyada özgürlüğün ve barışın sembolü oldu. Geçmiş yıllarda Nevruzlarda çok acılar çektik. Nihayet, çok şükür bugün dünyada olduğu gibi Türkiye'de de her alanda Nevruz bayramı kutlanıyor. Barış ve özgürlük içinde bütün dünyadaki yurttaşlarımızın Nevruz bayramını kutluyorum" dedi.

- Twitter'a tedbir amaçlı erişim engeli

Twitter'a tedbir amaçlı erişim engeli konulmasını eleştiren Tekin, "Gün yok ki bir yasakla karşı karşıya kalmayalım. Bugüne kadar sıraladığımızda yüzlerce yasakla karşı karşıya kaldığımızı göreceksiniz. Gece yarısı kanun teklifleriyle, gece yarısı tayinleri, gece yarısı sürgünlerini kamuoyunun çoğu görmedi. Niye bunlar oluyor? Yani kaldı ki bir iktidar 2001 yılında kendi programını tanıtırken çok iddialı bir proje ile çıkmıştı. 'Yasaksız Türkiye yaratacağım' demişlerdi. Yasaksız bir Türkiye yaratacağım diyenler, şimdi bir kuştan niye korkarlar acaba?"

"Bugün yasaklamış olduğunuz Twitter'in dünyada yasaklanamayacağını herkesin çok iyi bilmesi gerekir" diyen Tekin, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Kimine göre kumpas, kimine göre tuzak, kimine göre eklemeler ama vicdana göre, devletin vicdanına göre, bütün bu bilgilerin, belgelerin ortada olduğu bir dönemde bu yasağın gelmesi çok doğaldır. Bu yasak sadece Twitter'i yasaklamakla kalmayacak. Önümüzdeki günlerde daha ilginç uygulamalarla Türkiye karşı karşıya kalacaktır. Seçime kalmış on gün. Süreye baktığımızda iktidarın patlayan lağımdan dolayı getirmiş olduğu yasaklar yetmedi. Şimdi teknolojiye yasak getiriyor. 2005 yılında Başbakan'ın e-devlete geçiyoruz uygulamasını dinlerseniz şaşkınlıkla dinleyeceksiniz. Biz elektronik devlet olduk demişti. Şimdi elektronik devlet olduk. Hatta küresel ülke olduk. Altı ya da sekiz ay önce sadece Türkiye'yi değil, Türkiye'den dünyayı yöneteceklerini ifade edenler, bugün Irak gibi Kuzey Kore gibi içine sığınan yasakçı bir anlayışla karşı karşıyayız. Neyi yasaklarsa yasaklasınlar ama unutmasınlar ki CHP var. CHP'ye ne yapacaksınız? Hadi kuşu yasakladınız, sayın Kılıçdaroğlu'na ne yapacaksınız?"

Elindeki dosyayı basın mensuplarına gösteren Tekin, "Bu dosyalara ne yapacaksınız? Şu dosyaya baktığınızda, bu dosya çok açık ve net... Sizler ne kadar Parlamentoda bunu kamuoyunun önüne açmamış olsanız da kamuoyunun vicdanında bunların çok somut olduğunu görebilirsiniz" şeklinde konuştu.

Bu yasakçı anlayışla ilgili Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın nasıl bir nasıl bir cümle kullanacağını beklediğini belirten Tekin, "Benim gördüğüm, AK Parti'de az da olsa vicdanlı davranan bir insandır. Bu kirliliklerin içinde işi olmayan bir insandır. Fakat doğrusu AK Parti'den bu yasakla ilgili verilmiş bir cevap şu ana kadar yok. Neyi yasaklarsanız onu cazip hale getirirsiniz. Doğal olarak uluslararası arenada Türkiye konuşuluyor. Amerikasından, Asyasında, Avrupasına kadar bu rezalet konuşuluyor. Türkiye bunu hak etmemeli diye düşünüyorum. Sadece pisliklerinizi kapatacaksınız diye Türkiye'yi uluslararası arenada bu hale nasıl sokabilirsiniz? Hangi hakkınız var? Hani siz küresel oyuncuydunuz? Türkiye'yi küresel oyuncak haline getirdiniz. Twitter'a tahammül edemeyen bir iktidarın ivedilikle istifa etmesi gerekiyor. Türkiye'ye daha fazla zarar vermemek için, istikrarın bozulmaması için ivedilikle iktidarın istifasını bekliyoruz". - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Özgen Nama Sancaktepe Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title