Haberler

"Özgür Bir Gelecek İçin Mücadele Edeceğiz"

Güncelleme:

BDP Genel Başkan Yardımcısı ve Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kışanak, "Halkımızla özgür bir gelecek için mücadele edeceğiz." dedi.

BDP Genel Başkan Yardımcısı ve Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan adayı Gültan Kışanak, "Halkımızla özgür bir gelecek için mücadele edeceğiz" dedi.

BDP Genel Merkezince seçime girilecek bazı il ve ilçelerin kadın belediye başkan adaylarının tanıtılması amacıyla BDP Diyarbakır il binasında basın toplantısı düzenlendi. Kışanak, burada yaptığı konuşmada, bugünün önemli ve tarihi bir gün olduğunu belirterek, tarihin yazılmasında emeği geçen kadınlara teşekkür ettiğini bildirdi.

Kadınların özgürlük yürüyüşünde ve demokratik mücadelesinde halkın kendileriyle olduğunu kaydeden Kışanak, bu mücadeleyi ilerletmek için büyük emek ve çaba sarf ettiklerini anlattı.

Kışanak, şöyle konuştu:

"22 yerde kota uygulamasıyla yola çıktık. Halkımız bize 'eşitlik için söz vermiştiniz. Biz bunu bekliyoruz' dedi. 22 yerden, 32 yere çıktı, ardından her yerde eş başkanlık sistemi getirildi. Bu Kürt halkının Kürt kadınlarına duyduğu güvenin eseridir. Bizler de kadınlar olarak buna sahip çıkacağız. Halkımızla özgür bir gelecek için mücadele edeceğiz. Kadınlara teşekkür ediyorum. İnanılmaz bir çabayla, özveriyle, gece gündüz demeden bu çalışmayı örgütlediler. Arkamızda çok güçlü bir kadın hareketi var. Demokratik özgür kadın hareketinin başarısıdır bu. Adaylarımızın büyük bir kısmı ön seçimlerle belirlendi. Yasal olarak bir zorunluluk olmadığı halde ön seçime gittik. Söyleyecek çok sözümüz, yapacak çok işimiz var. Çok yoğun bir çalışma içerisine giriyoruz."

Kışanak, Kürtçe, "Bundan sonra kadın, yaşam, Diyarbakır diyeceğiz" ifadelerini kullandı.

BDP Kadın Meclisi Sözcüsü Pelin Yılmaz da uyguladıkları kota sistemini yakın dönemde eşit temsiliyet kararı ile aştıklarını anlatarak, yaşamın her alanında partilerde, yerel yönetimlerde, bütün politik alanlarda kadının da erkekle eşit temsiliyetini esas alan yaklaşım gerçekleştirdiklerini söyledi.

Seçime girdikleri her yerde eş başkanlık sistemini uygulayacaklarını dile getiren Yılmaz, bunun için Diyarbakır, Mardin ve Şırnak'ı pilot il olarak belirlediklerini, bu illeri kadın kenti olarak ilan ettiklerini kaydetti.

Toplantıda, BDP'nin Diyarbakır ve Hakkari merkez ile ilçelerin belediye başkanı adayları ile eş başkan adayları tanıtıldı. Diyarbakır'ın Lice ilçesinde aday olan 25 yaşındaki Rezzan Zuğurlu'nun Türkiye'nin en genç belediye başkanı adayı olduğu bildirildi.

Kadın adayların büyük çoğunluğunun yöresel kıyafet giydiği görülürken, bazı eşbaşkan adaylarının ise başörtülü olduğu dikkati çekti.

Toplantıya BDP Batman Milletvekili Ayla Akat Ata ve Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan ile çok sayıda kadın katıldı. - Diyarbakır

Kaynak: AA / Güncel

Pelin Yılmaz Diyarbakır Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title