Haberler

Yerel Seçime Doğru

YSK, daha önce belirlediği ulusal düzeyde yayın yapan özel televizyonlara yenilerini ekledi.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), daha önce belirlediği, ulusal düzeyde yayın yapan özel televizyonlara yenilerini ekledi.

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan kararda, seçimlerine yönelik ülke çapında yayın yapan özel radyo ve televizyonların belirlenerek ilan edildiği ancak yayın kuruluşlarının zaman içerisinde yayın politikalarını değiştirebildikleri, dolayısıyla da seçime yönelik yayın yapan kuruluşlarda değişiklikler meydana geldiğinin görüldüğü anlatıldı.

Bu kapsamda, Radyo ve Televizyon Üst Kurulunca yayınların izlenmesi ve değerlendirilmesi sırasında daha önceden haber ağırlıklı ve seçime yönelik yayın yapmayan bazı TV kanallarının, seçim dönemine girilmesinden bir süre sonra seçime yönelik yayın yapmaya başladıkları tespit edildi.

Seçime yönelik yayın yapmaya başladığı belirlenen Aksu TV, Sokak, İMC, 7/24, +1 kuruluşlarının, Türkiye'de ve Türkiye'ye yönelik olarak ülke çapında Türkçe yayın yapan "özel televizyonlar" arasına eklenmesine karar verildi. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Yüksek Seçim Kurulu Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title