Haberler

Yenimahalle Belediyesi'nden Vatandaşın Kesesine Göre Emlak Vergisi Zammı

Yenimahalle Belediye Başkanı Yaşar, Türkiye'nin Büyük Bir Dar Boğazda Olduğunu ve Vatandaşın Günden Güne Alım Gücünün Azaldığına Dikkat Çekerek, Yapılan Emlak Vergisi Zammının Dört Yıl Geçerli Olacağını Kaydetti.

Yenimahalle Belediyesi, yaşanan ekonomik kriz ve vatandaşın ekonomik gücünü hesaba katarak emlak vergisine dört yıl geçerli olmak üzere yüzde 10 dolayında zam yaptı. Yapılan emlak vergisi artışı 1 Ocak tarihinden itibaren Yenimahalle'nin bütün semtleri için geçerli olacak.

Yenimahalle Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, emlak vergisine dört yıl geçerli olmak üzere, yüzde 10 dolayında artış uygulandı.

-YENİMAHALLE BELEDİYE BAŞKANI YAŞAR'IN DEĞERLENDİRMESİ-

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede, Türkiye'nin büyük bir dar boğazda olduğunu ve vatandaşın günden güne alım gücünün azaldığına dikkat çekerek, yapılan emlak vergisi zammının dört yıl geçerli olacağını kaydetti.

Alınan vergilerin vatandaşa hizmet olarak geri döneceğini hatırlatan Yaşar, "Kaynakları doğru ve yerinde kullanarak toplanılan bu vergiler vatandaşımıza hizmet olarak geri dönecektir. Emlak vergisine yapılan artış ülkemizdeki ekonomik kriz ve vatandaşımızın ödeme gücüne bakılarak yapıldı" dedi.

Yaşar'ın verdiği bilgiye göre, Bazı semtlerin emlak vergisi yeni ve eski değerleri ise şöyle:

Çayyolu Bağlar Kutlugün Mevkii, 2009 yılı arsa metrekare birim değeri 85.58 TL iken 2010'da 100 TL,

Gazi Mahallesi Dilmen sokak, 2009 yılı arsa metrekare birim değeri 228.20 TL iken, 2010'da 250 TL,

Demetevler Mahallesi 25. sokak 2009 yılı arsa metrekare birim değeri 91.28 TL iken 100 TL,

Barıştepe Mahallesi Karabal caddesi, 2009 yılı arsa metrekare birim değeri 102.69 TL iken 110 TL,

Batıkent Ergazi Mahallesi 256. sokak, 2009 yılı arsa metrekare birim değeri 74.17 TL iken 100 TL,

Karşıyaka Mahallesi 2. cadde, 2009 yılı arsa metrekare birim değeri 136.92 TL iken 150 TL. (ANKA)

(ZHL/BÜN)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 4 Mayıs Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 4 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Kerim Rahmi Koç kimdir? Ali Koç'un oğlu Kerim Rahmi Koç kimdir? Fenerbahçe Beko Monaco maçında ne oldu? Fenerbahçe EUROLİG ceza alacak mı 2024? Kızılcık Şerbeti hangi üniversitede çekiliyor? Yalı Çapkını Seyran ölüyor mu? 4 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Temel Karamollaoğlu bırakıyor mu, istifa edecek mi? 4 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 4 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! YALI ÇAPKINI 69. bölüm FRAGMAN İZLE! #127916 Yalı Çapkını 69. bölüm fragmanı yayınlandı mı? 4 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 4 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 4 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 4 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 4 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title