Haberler

Yenilenen Alanya Arkeoloji Müzesi Açıldı

Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdür Yardımcısı İsmail Karaman, Türkiye'de son yıllarda 10 yeni müze açıldığını, 26 müzenin de yenilendiğini söyledi.

Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdür Yardımcısı İsmail Karaman, Türkiye'de son yıllarda 10 yeni müze açıldığını, 26 müzenin de yenilendiğini söyledi.

Yenilenen Alanya Arkeoloji Müzesi'nin açılışında konuşan Karaman, UNESCO Dünya Kültür Mirası listesine aday olan Alanya'nın, binlerce yıllık kültürel mirası bünyesinde barındırdığını söyledi.

Bu mirasın korunması ve gelecek kuşaklara aktarılması yönünde her türlü desteğin Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından sağlandığını belirten Karaman,

"Alanya Arkeoloji Müzesi, zaman içerisinde yıpranmış ve yeniden yapılanması ihtiyacı doğmuştur. Müze, Alanya'nın derin ve zengin geçmişi, izlenebilir ve anlaşılabilir bir müze olgusu düşünülerek, 2011 yılında başlatılan çalışmalarla yenilenmiştir. Çağdaş müze anlayışına göre yenilenen müzede, çocuklar çeşitli etkinlikler yapabilecek, denizcilik bölümünde interaktif şekilde tekne gezilerine çıkılabilecektir. 4 bin 300 metrekarelik müzede, 550 metrekarelik kapalı alan mevcuttur" diye konuştu.

Türkiye'de son yıllarda 10 yeni müze açıldığını, 26 müzenin de yenilendiğini ifade eden Karaman, "10 müzede yenilenme çalışmaları devam ediyor. 21 yeni müzenin projelendirme çalışmaları ise sürüyor" dedi.

Alanya Kaymakamı Erhan Özdemir ise müzelerin milletlerin görsel hafızaları olduğunu belirterek, "Bu tarz yerler, ulusal etnik malzemeleri gelecek kuşaklara aktardığı ve yaşattığı için önemli mekanlardır" ifadesini kullandı.

Açılışın ardından Alanya Müze Müdürü Seher Türkmen, konuklara müzeyi gezdirdi. Gezi sonrasında davetlilere müze bahçesinde kokteyl verildi. - ANTALYA

Kaynak: AA / Güncel

İsmail Karaman Türkiye Alanya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title