Haberler

Yeniköy'de Gençler Buz Gibi Suda Haç Çıkartmak İçin Yarıştı

Güncelleme:

Hz. İsa'nın doğumu ve vaftiz edilişinin yıl dönümü nedeniyle Yeniköy'de düzenlenen haç çıkarma töreninde 3 genç, buz gibi havada denize atlayarak yarıştı.

Hz. İsa'nın doğumu ve vaftiz edilişinin yıl dönümü nedeniyle Yeniköy'de düzenlenen haç çıkarma töreninde 3 genç, buz gibi havada denize atlayarak haçı çıkartmak için yarıştı. Boğaz Kiliseleri Metropoliti İrineos'un haçı denize attığı sırada ise bir kişi barış güvercini uçurdu.

TÖRENE İLBER ORTAYLI DA KATILDI

Hristiyan inancına göre Hz. İsa'nın doğumu ve vaftiz edilişinin yıl dönümü nedeniyle Sarıyer'deki Yeniköy Panayia Kilisesi ve Rum Mektebi Vakfı'nda tören düzenlendi. Ünlü tarihçi İlber Ortaylı'nın yanı sıra çok sayıda kişinin katıldığı törende yapılan ayinin ardından cemaat, ilahiler eşliğinde Sait Halim Paşa Yalısı sahiline yürüdü.

DENİZE ATILAN HAÇ İÇİN 3 KİŞİ YARIŞTI

Kilisedeki ayini yöneten Boğaz Kiliseleri Metropoliti İrineos, ardından dualar eşliğinde sahile geldi. Burada İrineos, dualar eşliğinde elindeki haçı denize attı. İrineos'un haçı denize atmasının ardından yarışa katılan 3 genç de denize atladı.

"DENİZE ATLAMAK BÜYÜK BİR KEYİF"

Birbirleriyle kıyasıya mücadele eden gençlerden Manoli Minaol, haçı denizden çıkartarak öptü. Denizden hacı çıkartan Manoli Minaol, "8 yıldır Yeniköylü olarak çok mutluyum. Burada atlamak büyük bir keyif, her şey çok şükür yolunda ve haçı aldım. 3 sene öncesine nazaran deniz çok soğuk fakat dış etkenler olduğu için o kadar etkilemedi" dedi.

"HZ. İSA'NIN VAFTİZİ ANISINA YAPILAN TÖREN"

Metropolit İrineos ise, "Her 6 Ocak günü İstanbul Rum Ortadoksu Hristiyanları'nın yaşadığı tüm sahillerde Hz. İsa'nın vaftizinin anısına yapılan bir törendir. Aynı zamanda denize haç atılarak denizin ve balıkçıların bereketi için dua ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Metropolit İrineos İstanbul Sarıyer Yeniköy Yaşam Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (9)

Adınızı yazın....:

geri zekalılar ya.

74
3
yanıtYanıtla
filanca Mobil-IOS:

yokmu bunlarıda sopalarla darp edecek odtü lü yoksa garezleri islama mı ?

46
5
yanıtYanıtla
cihadMobil-ANDROID:

kafirler sizi kafirler.

34
6
yanıtYanıtla
Adınızı yazın....:

gericilik.

18
1
yanıtYanıtla
Adınızı yazın....:

çağ dışı.

10
2
yanıtYanıtla
DrMobil-IOS:

İnşallah hepiniz zatürre olursunuz

6
1
yanıtYanıtla
KALE:

oda bişeymi Enver Aysever cumaya gitmeyin diye yaygara yapıyor

1
4
yanıtYanıtla
som:

gericilik deil gelenektir bizde ki islam dünyasındaki gelenekler gibi

2
0
yanıtYanıtla
Adınızı Yazın:

hepsi çok ifetli kafirler pendikli volkan ellamdülah müslümanız

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title