Haberler

Yenikapı Mitingi Çanakkale'den İzlendi

İSTANBUL'da, Yenikapı'da düzenlenen 'Demokrasi ve Şehitler Mitingi', Türkiye'nin tüm illerinde olduğu gibi Çanakkale'de de İskele Meydanı'nda kalabalık bir vatandaş topluluğunca izlendi.

İSTANBUL'da, Yenikapı'da düzenlenen 'Demokrasi ve Şehitler Mitingi', Türkiye'nin tüm illerinde olduğu gibi Çanakkale'de de İskele Meydanı'nda kalabalık bir vatandaş topluluğunca izlendi.

Vatandaşlar, ellerindeki Türk bayrakları ile sıcak havaya rağmen saat 17.00'den itibaren Çanakkale İskele Meydanı'nda toplanmaya başladı. 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Demokrasi Nöbeti'nin' tutulduğu İskele Meydanı'na kurulan dev ekrandan, İstanbul Yenikapı'daki 'Demokrasi ve Şehitler' Mitingi izlendi. Kalabalık, Yenikapı Mitingi'ndeki coşkuya ellerindeki Türk bayraklarını sallayarak ortak oldu. Kalabalığa Çanakkale Valisi Hamza Erkal, Ak Parti Grup Başkan Vekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, Ak Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanı Mithat Kemal Algül, Çanakkale Emniyet Müdürü Yılmaz Özden de eşlik etti.

Çanakkale İskele Meydanı'ndaki mitinge katılan vatandaşlar sergilenen birlik ve beraberliğe vurgu yaparak, Türkiye Cumhuriyeti'ni bölmeye hiç kimsenin gücünün yetmeyeceğini belirtti.

Yenikapı mitingi sona erdikten sonra İskele Meydanı'ndaki kalabalığa Çanakkale Valisi Hamza Erkal ile Ak Parti Grup Başkan Vekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan da birer konuşma yaparak seslendi.

'TÜRKİYE CUMHURİYETİNİN ÖZGÜR BİR MEMLEKET OLDUĞUNUN MÜHÜRÜNÜ BURAYA ÇAKTIK'

Çanakkale Valisi Hamza Erkal yaptığı konuşmada, "Cumhurbaşkanımızın tertiplediği töreni hep beraber izledik. Bu vatanın gerçek sahipleri olduklarını gösterdiler. Sizlerde 24 gündür bu meydanı sahiplenerek, birbirinize kenetlenerek, tek yürek, tek ses olarak bu memleketin gerçek evlatları olarak kendinizi gösterdiniz. Burada oluşumuzun tek nedeni burada bu vatana sahip çıkmak için. Bu meydana biz Türkiye Cumhuriyetinin özgür bir memleket olduğunun mührünü buraya çaktık" dedi.

AK PARTİLİ TURAN: DEMOKRASİMİZE KASDEDENLERE DUR DEDİĞİMİZ GÜNDÜR

Ak Partili Bülent Turan, "İstanbul Yenikapı'da tarihi bir mitingi izledik. 18 Mart'ta nasıl ki Milli Egemenliğimize kasteden, yan bakanlara bu topraklar dur demişse, 15 Temmuz'da da adeta Çanakkale Geçilmez ruhunu, Türkiye'yi geçilmez yapan aziz milletimizi, şehitlerimizi ve gazilerimizi bu meydandan selam gönderen tüm vatandaşlarımızı tekrar selamlıyorum. Bizim için 18 Mart neyse, 23 Nisan, 29 Nisan, 19 Mayıs ve aziz günlerimiz neyse 15 Temmuz'da farklı değildir. Bizim milli egemenliğimize, demokrasimize, birliğimize kastedenlere dur dediğimiz özel bir gündür" diye konuştu.

TURAN, CHP'Lİ BAŞKAN GÖKHAN'I ELEŞTİRDİ

Ak Partili Bülent Turan, Çanakkale Belediye Başkanı CHP'li Ülgür Gökhan'ı da mitingi izlemeye gelmediği için eleştirdi. Turan, "Şu arkamdaki tabloya bakınız. Vekilimiz, STK'larımız, komutanlarımız, Valilerimiz, İl Müdürlerimiz, siyasi partilerimiz hepimiz buradayız. Ancak kim kızarsa kızsın şunu söylemek hakkımdır. Bu akşam bu şehrin Belediye Başkanını burada görmek isterdim. Bu şehrin belediye başkanı nasıl ki HDP'nin toplantısına katılıyorsa, bu şehrin aziz vatandaşlarına, hemşerilerine, selam verme borcu vardır. Bu şehrin partili gözetmeksizin, bürokrat gözetmeksizin herkes buradaysa, 24 gün gelmemiş olabilir, işi çıkmış olabilir, mazereti olabilir. Ama son toplantımıza, kendi Genel Başkanının gösterdiği nezaketi göstererek, buraya katılmasını beklerdim Çanakkaleli olarak. Siyasi polemikler bir yana, ama bir daha söylüyorum HDP'ninki, diğer terör örgütleriyle arasına mesafe koyamayan partinin toplantısına katılacaksan, Valinin, vekilin olduğu, komutanın, STK'nın, herkesin burada olduğu toplantıya katılmayacaksın. Binlerce kere yazıklar olsun diyorum" dedi.

- Çanakkale

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Bülent Turan Çanakkale AK Parti İstanbul Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 26 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 26 Nisan dün gece deprem mi oldu? 36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
title