Haberler

Yenidenmalatya-Kılıçdaroğlu: Türkiye Hesap Verecek Siyasi Olgunluğa Ulaşmak Zorunda

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara'da cumartesi günü düzenlenen 'Emek, Demokrasi ve Barış' mitingine katılmak isterken düzenlenen intihar saldırılarında ölen 97 kişiden Malatya'da toprağa verilen 5 kişinin cenaze törenine katıldı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara'da cumartesi günü düzenlenen 'Emek, Demokrasi ve Barış' mitingine katılmak isterken düzenlenen intihar saldırılarında ölen 97 kişiden Malatya'da toprağa verilen 5 kişinin cenaze törenine katıldı. Kılıçdaroğlu, Cumhuriyet Tarihi'nin en acı olayı ile karşı karşıya olduklarını belirtirken, sorumluların istifa etmesi gerektiğini kaydederek, "Görevlerinden ayrılmaları bu işin en önemli noktasıdır. Artık Türkiye bu siyasi olgunluğa ulaşmak zorundadır" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu eşi Selvi Kılıçdaroğlu ile birlikte, terör kurbanı 6 kişinin cenaze törenine katılmak üzere bugün özel bir uçakla Malatya'ya geldi. Erhaç Havalimanı'nda kısa açıklama yapan Kılıçdaroğlu, düşüncelerini gayet açık biçimde Başbakan Ahmet Davutoğlu'na aktardıktan sonra bunları kamuoyu ile paylaştığını söyledi. CHP lideri Kılıçdaroğlu, şöyle dedi: "Cumhuriyet Tarihi'nin en acı olayını yaşadık. Bu işin bir siyasi sorumlusunun olması lazım. 'Önlemleri aldık' diyorlar, nerede aldınız önlemleri? Patlamanın olduğu yerde değil de başka bir yerde önlem alınmış. Bu kadar dar düşünen bir kişinin Bakanlık koltuğunda oturması doğru mudur? Dünyanın her tarafında, bütün saygın, demokrasi, gelişmiş ülkelerde insana ve insan hayatına değer verilen bütün ülkelerde böyle bir olay olduğu takdirde bu işin siyasi sorumlusu görevini bırakır. Bizim de zaten istediğimiz budur. Bu kadar acı yaşadık yaşamaya devam ediyoruz gencecik çocuklarımızı toprağa veriyoruz ama işin siyasi sorumlusu ortada yok. Bu doğru değil üzülüyorum önlem aldık almaya çalışacağız bunların hiçbir yararı yok. Ortada bir gerçek var gencecik çocuklarımız, evlatlarımız kızlarımız hayatlarını kaybediyorlar. Bunlar barış, herkesin huzur içinde yaşadığı bir Türkiye istiyorlar. Kanlı eller araya girdi. Faillerin bulunması, önlem almayanların da gereğini yapması lazım. Eğer ölen insanlara, onların yakınlarına, bu ülkenin insanlarına, demokrasiye saygı duyuluyorsa bu insanların görevlerinden ayrılmaları gerekiyor."

Kılıçdaroğlu, "Siyaseten hesap verileceğine inanıyor musunuz?" sorusu üzerine "Görevlerinden ayrılmaları bu işin en önemli noktasıdır. Artık Türkiye bu siyasi olgunluğa ulaşmak zorundadır" yanıtı verdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kemal Kılıçdaroğlu Malatya Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Mourinho Fenerbahçe'ye gelecek mi? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu, kaç kere şampiyon oldu? Galatasaray kaç şampiyonluğu var? Ligin bitmesine kaç hafta kaldı 2024? Survivor 3. eleme adayı kim oldu? 7Mayıs Survivor potada kimler var? Fenerbahçe başkanlık seçimi ne zaman 2024? 7 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 7 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 7 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Rasim Ozan Beyaz Futbol'da neden yok, Beyaz TV'den ayrıldı mı? 7 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 7 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 7 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 7 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 7 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title