Haberler

    Yeniden Yargılanma Yolunda Kritik Gelişme

    Fenerbahçeli yöneticiler ve Aziz Yıldırım'ın da içinde bulunduğu yargılama sürecinde yeni gelişmeler yaşanıyor.

    Fenerbahçe ve Türk futbolunu yakından ilgilendiren 3 Temmuz davasında 17 Aralık ile birlikte yeni bir sürece girildi. Özellikle Başbakan ve Cumhurbaşkanı ile birlikte Adalet Bakanlığı'nın etkisiyle yeniden yargılanma sürecinin yolu açıldı. Sivil Toplum Kuruluşları'nın da devreye girdiği yeniden yargılanma sürecini Yargıtay'ın da desteklediği ifade edildi.

    Adalet Bakanlığı dosyasını hazırladı


    İlk olarak Eurosport.com Türkiye'nin ülke gündemine getirdiği Adalet Bakanlığı'nın 'Kanun lehinde bozma' talebi ve hukuksal altyapı hazırlıklarında artık sona gelindi. Bununla birlikte Emniyet Genel Müdürlüğü'ndeki görevden alınmalar ve 3 Temmuz Süreci'ni başlatan tüm isimlerin davalardan uzaklaştırılması, Yargıtay'ın dosyayı özenle yeniden gözden geçirmesini sağladı. Belirtilen usülsüzlüklerin yanı sıra Başbakan Eski Danışmanı Akif Beki'nin 'uydurma delil' sözleri de davanın yeniden görülmesi sürecinde yeni sayfalar açacak.

    Dava ikiye bölünecek


    Şike davası olarak adı geçen sürecin özel Yetkili Mahkemeler'e bağlanması için suçun bazı dosyalarla birleştirilmesine karar verilmişti. Ardından Fenerbahçeli yöneticiler ile birlikte Aziz Yıldırım ve Olgun peker de aynı davada birlikte yargılanmıştı. Yeniden yargılanma kararının çıkması durumunda Fenerbahçe'yi yakından ilgilendiren dosya ikiye bölünebilir. Aralarında Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın da bulunduğu 48 sanık, "çıkar amaçlı suç örgütü kurmak", "örgüte üye olmak", "şike", "teşvik", "tehdit" ve "rüşvet vermek-almak" gibi suçlardan 5 ay ile 4 yıl 7 ay arasında değişen hapis cezasına çarptırılmıştı. Ancak davanın yeniden görülmesi ile birlikte cezalar ortadan kalkacak. Ayrıca davada Fenerbahçe'yi rahatlatacak bir gelişme daha yaşanacak. Davanın ikiye bölünerek yargılanmaya devam edilmesi bekleniyor.

    Dosya yeniden mahkemeye gönderilebilir


    Bir diğer gelişme de Yargıtay 5. Ceza Dairesi'nin 'paralel devlet' iddialarının yanı sıra dosyadaki şüpheler dolayısıyla Adalet Bakanlığı'nın kararını beklemeden dosyayı yeniden 16. Ağır Ceza mahkemesi'ne göndermesi de bekleniyor. Böylelikle Fenerbahçe yöneticilerinin yargılandığı ve sonucu merakla beklenen sürecin de son ayağını oluşturan Yargıtay kararının kısa zamanda yeniden yargılanmaya dönmesi bekleniyor. Onama veya yeniden yargılanmanın her koşulda kamuoyunu rahatsız edeceğini bilen Yargıtay, gerekçeli kararını da dikkatli hazırlayacak. Türkiye'de son günlerde emniyet ve yargıda yaşanan skandalların ve görevden almaların, bu kararı tetiklediği de gelen bilgiler arasında.

    Kaynak: EuroSport.com / Spor

    Adalet Bakanlığı Aziz Yıldırım Yargıtay Türkiye Spor Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title