Haberler

Yeni Zelanda Tüm Vatandaşlarına Maaş Bağlamayı Planlıyor

Güncelleme:

Yeni Zelanda'da ana muhalefetteki İşçi Partisi, tüm vatandaşlara maaş bağlanması ve devletin sağladığı diğer tüm yardımların kesilmesini ön gören bir yasa tasarısını parti gündemine aldı.

Geçtiğimiz aylarda benzer planlar Hollanda, Kanada ve Finlandiya'da da gündeme gelmişti.

Yeni Zelanda ana muhalefet lideri Andrew Little bu uygulamanın "yapısal işsizliğin artması olasılığını ortadan kaldırabileceğini düşündüklerini" dile getirdi ve konuyu Mart ayı sonunda tartışma açacaklarını belirtti.

"BÜROKRASİ ÇOK"

Yeni Zelanda merkezli haber sitesi Stuff'a konuşan Little "Ülkemizdeki gelir destek sistemi çalışmayı bırakan herkesin hakkı olan yardımları alabilmek için bir bekleme sürecinden geçmesini, bürokrasi ile uğraşmasını, bir sürü form doldurmasını ve bütün bunları yeni bir iş bulmaya çalışırken yapmasını öngörüyor" dedi.

"BASİT HALE GELECEK"

Little sözlerine " Biz bu nedenle sorunsuz, kolayca işleyen ve kişinin işe girip çıkmasını basit bir hale getirip ona temel bir gelir sağlayan bir sistemi tartışmamız gerektiğini düşünüyoruz" diyerek devam etti.

İsviçre önümüzdeki aylarda benzer bir uygulamayı yürürlüğe sokabilmek için referanduma gidecek.

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Yeni Zelanda Finlandiya Hollanda Kanada Dünya Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

500

Yorumlar (34)

alidesi:

aha tam bizim hdp li krolara göre her şey beleş

45
16
yanıtYanıtla
CEVHERİ:

SURİYELİNİN KARNI DOYDU BİZ AÇ KALMAYA BAŞLADIK. KUYRUĞU DÜZELTTİLER. ARTIK İŞ YERİ SAHİBİ OLMAYA BAŞLADILAR YAKINDA SURİYELİLERDEN İŞ İSTEMEYE BAŞLARIZ.

37
3
yanıtYanıtla
Selcuk:

Is verenler daha ucuza calistacagim diye alirsa. Sende ben o isi yapmam bu isi yapmam dersen ac karnin bile doymaz. Calisan hic bir zaman ac kalmaz.

yanıt0
yanıt2
CEVHERİ:

TERÖRÜN OLMADIĞI HER YER GÜZELDİR.

36
2
yanıtYanıtla
itikatcı:

Dünyada müslümanın olmadığı her yer güzel ve insanlar mutlu.

yanıt20
yanıt21
one mınute:

gavur deyip beğenmediğimiz adamların derdi halkının huzur ve refahı. bizim baştaki yöneticilerin derdi kendi huzur ve refahı. aradaki fark bu

24
2
yanıtYanıtla
ŞAH:

bizde de baştakiler iyiyor içiyor

22
3
yanıtYanıtla
YENİŞEHİRLİ:

TÜRKİYEM BAŞKA ÜLKE TANIMAM

12
13
yanıtYanıtla
kobra:

haydar baş milli ekonomi modelini almışlar 13 yılda çok büyük şeyler kaybettiniz arkadaşlar şimdi geçmiş olsaydı dünyanın en zengin halkı oluduk çok yazık türk milletine

9
11
yanıtYanıtla
Wtf:

Ahahhha. Haydar başmı? Aş iş haydar baş. Bırakın hikayeyi. Seçseydin haydarı alırdın başı. Hepiniz lüks arabalara biniyorsunuz. En kötü yeni araba 50bin lira. Yeni daire 200bin lira. Hepiniz alıyorsunuz. Sonrada burada ağlıyorsunuz. Kredi ile diye. Alma ozaman kardeş.

yanıt2
yanıt3
Tüm 34 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title