Haberler

Şehir Efsanesi Kayda Alındı! Yeni Zelanda Depreminde Gökyüzünün Parladığı Anlar

Güncelleme:

Yeni Zelanda depremi sırasında çekilen görüntülerde, gökyüzünde parlayıp sönen güçlü bir mavi ışık kameraya yansıdı. Şehir efsanesi olarak dillendirilen görüntü ilk kez kayda alındı.

Yeni Zelanda'da meydana gelen 7.8 büyüklüğündeki depremin ardından, bölge beşik gibi sallandı. İki kişinin yaşamını yitirdiği büyük depremin merkez üssü, Christchurch kentinin 91 kilometre güneyi.

34 ARTÇI SARSINTI

ABD Jeolojik Araştırma Merkezi kayıtlarına göre, büyük sarsıntıdan sonra en küçüğü 4.2 büyüklüğünde olmak üzere 34 artçı sarsıntı yaşandı. İki artçı depremin büyüklüğü 6.5'i buldu, 6'nın üstünde artçıların toplam sayısı dört. Merkez ayrıca depremin merkez üssünü tam olarak gösteren bir harita da yayınladı.


PARLAYAN MAVİ IŞIK KAMERAYA YANSIDI

Büyük deprem devam ederken, bölge sakinleri gökyüzünde parlayan dev bir mavi ışık gördü. Sosyal medya hesaplarından paylaşılan görüntülerde, parlak ışığın görünüp kaybolduğu ve aynı sahnenin tekrarladığı yer aldı.

İLK KEZ KAYDA ALINDI

Aralarında Türkiye'nin de bulunduğu birçok ülkede daha önce gerçekleşen depremlerde sarsıntı sırasında benzer görüntülerin oluştuğu dile getirilmişti ancak ilk kez görüntü kayda alındı.


İNEKLER MAHSUR KALDI

Depremin merkez üssüne yakın konumdaki Kaikoura kasabasında ise iki inek ve bir dananın küçük bir toprak parçası üzerinde mahsur kaldığı görüntüler Associated Press haber ajansı tarafından paylaşıldı.


İnekleri helikopterle çekim yapan Newshub haber ajansı ekibi tesadüfen gördü. Etraftaki zeminin tamamen yerinden oynadığı noktada sağlam bir zeminde ayakta kalmayı başaran hayvanlar kayda alındı.


ENKAZ ALTINDA KALAN 100 YAŞINDAKİ KADIN KURTARILDI

Bu arada Kaikoura kentinde devam eden arama kurtarma çalışmaları sırasında yıkılan evinin enkazının altında kalan 100 yaşındaki Margaret Edgar kurtarıldı.

Deprem olduğunda evde bulunan Edgar'ın oğlu Louis'in ise cesedi bulundu.

2 MİLYAR DOLARLIK ZARAR

Başbakan John Key, Radyo Yeni Zelanda'ya yaptığı açıklamada, depremin 2 milyar dolardan fazla zarara neden olduğunu belirtti.


Ana muhalefetteki İşçi Partisi Başkanı Andrew Little ile depremin etkilediği bölgeleri askeri helikopterle inceleyen Key, "Deprem, en az 2 milyar dolar zarara yol açtı." ifadelerini kullandı.

Dün gece yarısından hemen sonra meydana gelen deprem, demiryolları, otoyollar ve köprülerde büyük hasara yol açtı. Başkent Wellington ile diğer kentlerde de çok sayıda bina hasar gördü.


Depremin merkez üssüne yakın bazı bölgelere hala elektrik verilemiyor.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Yeni Zelanda Dünya Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title