Haberler

Yeni Yüzyıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Akile Gürsoy Oldu

BASIN BÜLTENİDİR.

BASIN BÜLTENİDİR.

Kadın egemen üniversite’ye kadın rektör atandı.

Türkiye’de üniversite eğitimi alanında yepyeni bir dönüşüme imza atmak amacıyla kurulan Yeni Yüzyıl Üniversitesi rektörlüğüne atanan Prof. Dr. Akile Gürsoy, eğitimde farklılık yaratacaklarını söyledi.

Vatan Sağlık ve Eğitim Vakfı (VASEV) Başkanı Dr. Azmi Ofluoğlu tarafından 200 milyon dolarlık yatırımla kurulan ve tamamlandığında toplam yatırımın 500 milyon TL’ye ulaşacağı Yeni Yüzyıl Üniversitesi, 2010 – 2011 eğitim dönemi için hazırlıklarını tamamladı.

Bünyesinde 10 fakülte, 2 meslek yüksek okulu ve 4 enstitü bulunan Üniversite’nin tüm branşları için gerekli eğitim kadrosu tamamlanırken, Üniversite’nin rektörlük görevine ise akademik kariyeri başarılarla dolu olan, 3. Cumhurbaşkanı Celal Bayar’ın torunu Prof. Dr. Akile Gürsoy resmen atandı.

Her alanda farklılık yaratacak olan üniversiteye büyük bir heyecanla geldiğini belirten Prof. Dr. Akile Gürsoy, “10 Fakülteden 7 tanesi ve 2 meslek yüksek okulumuz YÖK’ten onay alarak açıldı. Açılmayan bölümler için bir iki küçük teknik eksiğimiz de Temmuz ayına kadar tamamlanarak YÖK onayına sunulacak. Açılmayan bölümler için bile YÖK’ün öngördüğü eğitim kadromuz tamamlandı. Arkadaşlarımız şimdiden çalışmalarına başladı. İnanıyorum ki Ekim ayında tüm bölümlerimiz öğrencilerini alarak eğitime başlayacak” dedi.

Prof. Dr. Akile Gürsoy

Prof. Dr. Akile Gürsoy Lise’yi İngiltere'de Cheltenham Ladies' College’da okudu. İngiltere’de Durham Üniversitesi'nden Antropoloji Lisansı alarak mezun olduktan sonra Hacettepe Üniversitesi'nde Antropoloji dalında Yüksek Lisans ve Doktora derecelerini aldı, asistanlık yaptı.

1980 – 82 yıllarında T.C. Sağlık Bakanlığı ve UNICEF'le Güney Doğu İllerinde Temel Sağlık Hizmetleri ve özellikle çocuk sağlığı üzerinde çalıştı.

1983-98 yıllarında Marmara Üniversitesi'nde öğretim üyesi olarak bulundu. Türkiye'de bir çok üniversite ve fakültede, ayrıca Harp Akademileri’nde ders verdi.

1990-93 yılları arasında Rotterdam’da Avrupa Nüfus Ekonomisi Derneği Yönetim Kurulu üyeliğine seçildi.

1993’te Marmara Üniversitesi üstün başarı ödülünü aldı.

1996 yılında Yeditepe Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi’nde Antropoloji Bölümünü kurdu ve 2010 yılı Mayıs ayına kadar Bölüm başkanı olarak görev yaptı. Bölümde lisans eğitimi yanında, yüksek lisans ve doktora çalışmalarını başlattı.

Prof. Dr. Gürsoy 1990-92 yıllarında ABD, Austin'de Texas Üniversitesi Sosyoloji Bölümü'nde ders verdi, Rockefeller araştırmacısı olarak Orta Doğu'da din, devlet ve aile ilişkilerini inceledi. Ayrıca çeşitli yıllarda ABD’de Harvard Üniversitesi, UCLA, Washington Üniversitesi, St. Thomas Üniversitesi gibi üniversitelerde, Avrupa’da Heidelberg Üniversitesi, Halle Üniversitesi, Bielefeld Üniversitesi; İngiltere’de Londra Üniversitesi, Birkbkeck College; Asya’da Sri Lanka Kandy, Çin’de Kunming Medical College gibi dünyanın pek çok üniversitesinde konferanslar verdi, çalıştaylara katıldı.

Prof. Dr. Gürsoy’un araştırma ve yayınları sağlık antropolojisi, aile, göç, çocuk sağlığı, bilim teorisi ve bilimde ideoloji üzerinedir.

1998-2000 yıllarında Türkiye’de Sosyal Bilimler ve Sağlık Derneği’nin (SASBİL) kurucu başkanlığını; Venezuela’da yapılan seçimi kazanarak, 2006-2009 yıllarında “Sosyal Bilimler ve Sağlık Uluslararası Forumu” dünya başkanlığını yaptı.

Prof. Dr. Gürsoy, Avrupa Bilim Vakfı Daimi Komitesi’nin Sosyal Bilimler Dalında Türkiye temsilcisidir.

FOTO: 1 Yeni Yüzyıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Akile Gürsoy

İyi çalışmalar dileriz.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Basın Bültenleri

Haberler

Bakmadan Geçme

Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki! Cuma namazı kaçta bitiyor? Cuma namazı ne zaman biter, saat kaçta bitiyor? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY maçı ne zaman? #9917 Maç saat kaçta, hangi kanalda? Survivor Nefise kaza mı geçirdi, ne oldu? Survivor Nefise'nin son durumu ne? 23 Nisan'daki Dilan Polat gösterisine soruşturma başlatıldı mı? Dilan Polat taklidi için bakanlık harekete geçti!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title