Haberler

TSK'daki Dev Tasfiye ve Medya Kuruluşlarının Kapatılması Dünya Basınında Geniş Yer Buldu

Güncelleme:

OHAL kararnamesi kapsamında medya kuruluşlarının kapatılması ve yüksek rütbeli askerlerin TSK ile ilişiğinin kesilmesi, yabancı basında geniş yer buldu.

Aralarında Zaman gazetesi, Cihan Haber Ajansı ve Samanyolu Haber'in de bulunduğu çok sayıda gazete, TV ve radyo istasyonunun kapatılması hakkında çıkarılan yeni kararnamenin Resmi Gazete'de yayınlanmasını, İngiltere'nin The Independant gazetesi, "Türkiye 1700 ordu mensubunun işine son verdi, onlarca medya kuruluşunu kapattı" diyerek duyurdu ve "Türk Silahlı Kuvvetleri içinde 30 hava kuvvetleri komutanı, 32 amiral, 87 ordu komutanının darbeye giriştikleri gerekçesiyle görevlerinden azledildiğini" aktardı; "Bununla birlikte 45 gazete, 17 TV, 23 radyo istasyonu, 3 haber ajansı ve 15 dergi de Resmi Gazete'de yayınlanan kararla kapatıldı" denildi.

27 Temmuz tarihli kanun hükmünde kararnamelerle ilgili olarak dış basındaki diğer haberler şu şekildeydi:

Washington Post: "Türkiye 1700 ordu mensubunun işine son verdi, düzinelerce medya kuruluşunu kapattı

Hükümet, 15 Temmuz'da başarısızlıkla sonuçlanan darbe girişiminden, sonra aralarında haber ajansları, televizyon kanalları, radyolar ve gazetelerin de bulunduğu düzinelerce medya kuruluşunun kapatılması emrini verdi. Ülkedeki adalet, eğitim, sağlık ve finans sektöründeki on binlerce kişinin görevi askıya alındı."

ITV News:"Türkiye medya kuruluşlarını kapatıyor, binlerce ordu mensubunun işine son verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın darbe girişiminden sonra yaptığı tasfiyeler Türkiye'nin batıdaki müttefikleri ve insan hakları grupları arasındaki endişeleri artıracak."

El Cezire ise, "Türkiye onlarca medya kuruluşunu kapattı, generalleri tasfiye etti. Türk hükümeti başarısızlıkla sonuçlanan darbe girişiminden sonra, medya ve orduyu sarsacak yeni bir kararname çıkardı" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cihan Haber Ajansı Türkiye Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title