Haberler

Ameliyat Olan Öğrenciye Evde Eğitim

Güncelleme:

İki yıl beklediği kalbe bir süre önce kavuşan 12 yaşındaki Berkant Demireyen, tedavi gördüğü İstanbul'dan Ordu'ya dönerek evde eğitimine başladı.

Haftada 3 gün odasında ders alan Berkant, yarım kalan eğitimini Ordu Milli Eğitim Müdürlüğü'nün görevlendirdiği 6 öğretmenin verdiği dersler sayesinde sürdürüyor.

Ordu Milli Eğitim Müdürü Nevzat Türkkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Haki Yener Ortaokulu 6. sınıf öğrenci Berkant Demireyen'in durumunu okul ziyareti sırasında öğrendiğini belirterek, "Hemen öğrencimizle ilgili çalışmalara başlayarak kendisinin derslerden geri kalmamasını sağladık." dedi.

Bir hafta önce tedavi gördüğü hastaneden taburcu edilen Berkant'ın yarım kalan eğitimine evde devam ettiğini anlatan Türkkan, şöyle konuştu:

"Çocuğumuzun haftada 3 gün bizzat evine giderek fen bilgisi, din kültürü ve ahlak bilgisi, matematik, İngilizce, sosyal bilimler ve Türkçe derslerinde eğitim almasını sağlıyoruz. Böylelikle öğrencimiz eğitiminden geri kalmıyor. Bu hem öğrenci hem de ailesi için çok büyük bir mutluluk. Çünkü benim bu öğrencim açık kalp ameliyatı geçirdi. Bir başkasının kalbi alınarak bu öğrenciye takıldı. Biz de kalp nakli olan çocuğumuzun eğitimine devam etmesi için adeta seferber olduk. İnşaallah, 2014 yılı bu öğrencimiz için daha güzel geçer."

Anne Necla Demireyen ise oğlu Berkant'ın zor günlerden geçtiğini dile getirerek, şunları söyledi:

"Berkant'ın 9 yaşında, ilkokul 4. sınıfta kalp hastalığını öğrendik. İki yıl boyunca Samsun'da tedavi gördü. Geçen yıl karne tatilinde aniden fenalaşınca doktorlar acil kalp nakli olması gerektiğini söyledi. Samsun'daki doktorlar oğlumu Kartal Koşuyolu Kalp ve Araştırma Hastanesi'ne sevk etti. Burada tedavi görürken oğlumun kalbi iflas etti. Hemen yoğun bakım ünitesine kaldırılarak burada da 5 ay cihazlara bağlı yaşatıldı. 5 ay sonra beklediğimiz haber geldi ve oğluma uygun kalp bulunmuştu. Geçtiğimiz temmuz ayında kalp nakli."

Berkant'ın enfeksiyon riskine karşı okula gidemediğini belirten anne Demireyen, "Oğlumla uzun süre hastanede kaldık. Sonunda başardık. Berkant eski sağlığına hızla kavuşuyor. Doktorlarımız kalabalıktan uzak durmasını istedi. Bu nedenle enfeksiyon riskine karşı okula gidemeyen Berkant, birkaç gün önce evde ders almaya başladı. Bundan dolayı çok mutluyuz." ifadelerini kullandı.

Kalbi değişen 12 yaşındaki Berkant Demireyen de sağlık sorunları nedeniyle bir süre uzak kaldığı eğitimini evinde sürdürdüğünü belirterek, "Öğretmenlerim benimle çok ilgileniyor. Kesinlikle derslerimden geri kalmıyorum, hatta daha da ilerledim. Bu nedenle herkese çok teşekkür ediyorum. Bir an önce eski sağlığıma kavuşarak arkadaşlarımın arasına dönmek istiyorum. Okulumu çok özledim." dedi. - Ordu

Kaynak: AA / Güncel

Milli Eğitim Müdürlüğü Nevzat Türkkan İstanbul Ordu Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title