Haberler

Yeni Bir Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi Yapılıyor

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ, Manisa Kayapınar Mevkii'nde 460 dönüm arazi üzerine yapılacak olan yeni Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi ile 100 yataklı yüksek güvenlikli adli psikiyatri hastanesinin bulunduğu arazide incelemelerde bulundu.

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ, Manisa Kayapınar Mevkii'nde 460 dönüm arazi üzerine yapılacak olan yeni Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi ile 100 yataklı yüksek güvenlikli adli psikiyatri hastanesinin bulunduğu arazide incelemelerde bulundu. Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesinin Atatürk döneminde yapıldığını kaydeden Özdağ, hastanenin sadece Manisalılara değil, 14 farklı şehirden gelen vatandaşlara hizmet edecek büyüklüğe sahip olacağını söyledi.

HASTANE 14 ŞEHRE HİZMET VERİYOR

Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi'nin 1925 yılında yapıldığını belirten AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ, "Malumunuz o yıllardan bu zamana hastanenin binası eskidi ve yeni bir hastane binası ihtiyacı vardı. Şu an bu hastanemizde 600 kişi tedavi oluyor. Bu hastalarımızın güneş görmeleri, rüzgar almaları ve de ufka bakmaları gerekiyor. Hastane yeri ararken Kayapınar Mahallesi'nde ki bu araziyi bulduk. Süreyya Parkı'nın karşısındaki bu arazi 460 dönüm. Orman ve Su İşleri Bakanlığı'mız bu araziyi Sağlık Bakanlığı'mıza tahsis etti. 460 Dönümlük arazinin 100 Dönümü Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na bağlı huzurevi, engelli yaşam merkezi ve engelli yaşlı bakım merkezi olarak tahsis edilecek. 360 Dönümünü de Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi için ayrılacak. Şu an Türkiye'de 14 şehirde ki hastalarımız Manisa'ya geliyor. İnşallah İzmir ve Manisa'da yapılacak olan iki hastaneyle beraber bu 14 şehirden gelen hastalara en iyi hizmeti vereceğiz" dedi.

KAPLAN: RUH SALIĞI HASTANESİ MANİSA'NIN BİR MARKASI

Arazinin tahsisatının Sağlık Bakanlığı'na yapıldığını kaydeden Manisa İl Sağlık Müdürü Metin Kaplan ise "Araziyle ilgili tüm resmi yazışmalar tamamlandı. Bu alanda 100 yataklı yüksek güvenlikli adli psikiyatri hastanesi kamu özel ortaklığıyla yapılacak. Bununla ilgili resmi yazışmalar devam ediyor. Ayrıca Manisa'nın marka değeri olan Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi'ni daha modern ve güzel bir şekilde yine bu alanda yapılandırmak için gerekli çalışmalarımız devam ediyor. İnşallah Manisa'ya hep birlikte yeni bir Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi kazandırmış olacağız" dedi.

- Manisa

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Selçuk Özdağ Kayapınar AK Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title