Haberler

"Yeni Arayışlar" Yarışmasında Ödüller Sahiplerini Buldu

Güncelleme:

Sebük ve Abadi anısına "Yeni Arayışlar" resim ve heykel yarışmasının yeni yetenekleri belli oldu

Heykel ve resim sanatında genç yeteneklere yönelik olarak, bu yıl ikincisi düzenlenen, "Yeni Arayışlar" yarışmasında ödüller sahiplerini buldu.

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi (MSGSÜ) öğrencileri arasında, değerli sanatsever Yalçın Sebük ve Dara C. Abadi anısına düzenlenen Yarışmada, genç yeteneklerin eserleri yer aldı.

Yarışmanın Heykel bölümünde Mahmut Aydın birinci, Betina Hobeş ikinci, Çiğdem Yıldırım ve Nergis Yeşil üçüncü oldu. Resim dalında ise Damla Karadere birinci, Cansu Kahraman ikinci, Elif Aydemir üçüncü oldu.

Heykel dalında Turgay Topçu, Sevde Hallaç ve Tuğba Özbağkıran mansiyon ile ödüllendirilirken, resim dalında Orhan Konuk, Sefa Karakuş ve Boğaç Aydemir
mansiyon kazandı.

Sebük Ailesi tarafından Heykel dalında ilk üç derece ve üç mansiyon olmak üzere toplam 10.000tl ödül verildi. Resim dalında da benzer ödüller dağıtıldı.

Toplumun uygar, kültürel ve sosyal kalkınmasında etkin rol oynamak gibi önemli bir amacı olan Ulus Lions Kulübü ile köklü bir hizmet geleneği olan Sebük ve Gürsoy ailelerinin bu özel yarışması, genç yeteneklere, Yalçın Sebük ve Dara C. Abadi adlarına bir armağan niteliği taşıyor.

Ödül Töreninde konuşan Oya Sebük, eşi Yalçın Sebük ve Dara Abadi anısına düzenlenen bu Yarışmada, ülkemizde heykel ve resim sanatının gelişmesinde, benimsenmesinde etkin rol oynayacak genç sanatçıları desteklemek, sanat ortamına yeni yetenekler kazandırmak hedefiyle bu yarışmayı düzenlediklerini belirterek, mesleklerinin ilk yıllarında eğitimlerine katkıda bulunabilecekleri genç yeteneklere ulaşmaktan memnuniyet duyduklarını ifade etti.

Yarışmaya katılan tüm eserler, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi'nin Fındıklı Kampüsü Osman Hamdi Salonu'nda 14 Nisana kadar sergileniyor.

Yalçın Sebük: (1931 -2011) Girişimci ve işadamı olan Yalçın Sebük, yaşamı boyunca güzel sanatlara ilgi duydu ve özellikle resim ve heykel konusunda amatör koleksiyoner oldu. Akademi öğrencilerinin eserlerini satın almak, resim ve heykel sanatında genç sanatçıları desteklemek en büyük hobisiydi.

Dara C. Abadi: (1966-2011) Ressam ve illüstratör olan Dara Abadi Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü mezunuydu. Kendi kurduğu D&D Art ve Design Studio'da dünyadaki sanat-tasarım ve mimarlık okullarına öğrenci yetiştirirken, aynı zamanda İstanbul Ticaret Üniversitesi'nde de öğretim görevlisiydi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Mahmut Aydın Karadere Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 4 Mayıs Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 4 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Kerim Rahmi Koç kimdir? Ali Koç'un oğlu Kerim Rahmi Koç kimdir? Fenerbahçe Beko Monaco maçında ne oldu? Fenerbahçe EUROLİG ceza alacak mı 2024? Kızılcık Şerbeti hangi üniversitede çekiliyor? Yalı Çapkını Seyran ölüyor mu? 4 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Temel Karamollaoğlu bırakıyor mu, istifa edecek mi? 4 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 4 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! YALI ÇAPKINI 69. bölüm FRAGMAN İZLE! #127916 Yalı Çapkını 69. bölüm fragmanı yayınlandı mı? 4 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 4 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 4 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 4 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 4 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title