Haberler

Yeni Alkol Düzenlemesi ile Saat 22.00 ile 06.00 Saatleri Arasında Alkol Satışı Yapılamayacak

Cumhurbaşkanı Gül tarafından onaylanan yeni alkol ve tütün düzenlemesine göre saat 22 24 Mayıs'ta TBMM Genel Kurulu'nda oylanarak kabul edilen, alkol satışı, tanıtımı ve kullanımı ile ilgili düzenlemeleri içeren, 6487 sayılı, Bazı Kanunlar ile...

Cumhurbaşkanı Gül tarafından onaylanan yeni alkol ve tütün düzenlemesine göre saat 22 24 Mayıs'ta TBMM Genel Kurulu'nda oylanarak kabul edilen, alkol satışı, tanıtımı ve kullanımı ile ilgili düzenlemeleri içeren, 6487 sayılı, Bazı Kanunlar ile 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından onaylandı.

-ALKOLLÜ ÜRÜNLERİN REKLAM VE TANITIMI YASAKLANIYOR-

Yasayla birlikte; alkollü içkilerin her ne surette olursa olsun, reklamı ve tüketicilere yönelik tanıtımı yasaklanıyor. Bunları özendiren, teşvik eden kampanya, promosyon ve etkinlik yapılamayacağı hükmü yer alıyor. Yasa gereğince artık, televizyonlarda yayınlanan dizi, film ve müzik kliplerinde alkollü içkileri özendirici görüntülere yer verilemeyecek. On sekiz yaşını doldurmamış kişiler, alkollü içkilerin üretiminde, pazarlanmasında ve satışında çalışamayacak.

Yasada, alkollü içkiler 22.00 ile 06.00 saatleri arasında perakende olarak satılamayacak ve yasa kapsamına giren ürünlerin perakende veya açık olarak satışının yapıldığı yerler ile örgün eğitim kurumları ve dershaneler, öğrenci yurtları ve ibadethaneler arasında kapıdan kapıya en az yüz metre mesafenin bulunması gerekecek.

-ZARARLARI ŞİŞEYE KONULACAK MESAJLARLA AKTARILACAK-

Bu yasayla birlikte, alkollü içkiler, sunum izni verilen yerlerde açık olarak tüketilebilinirken, tesis sınırları dışında tüketilmek üzere satışı yapılamayacak ve alkollü içkiler işletme dışından görülecek şekilde perakende olarak satılamayacak. Sigara yasağında olduğu gibi, alkollü içkilerin ambalajları üzerinde de alkolün zararlarını belirten Türkçe yazılı uyarılar veya mesajlar konulacak.

Meskun mahaller ve konaklama yerleri hariç olmak üzere, otoyollarda ve devlet karayollarındaki yapı ve tesislerde de alkollü içki satışına ve tüketimine izin verilmeyecek.

-STADYUMLARDA VE KAHVEHANELERDE ALKOL SATIŞI YAPILAMAYACAK-

Ayrıca, öğrenci yurtları, sağlık hizmeti verilen yerler, spor müsabakası yapılan stadyum ve kapalı spor salonları, her türlü eğitim ve öğretim kurumları, kahvehane, kıraathane, pastahane, bezik ve briç salonları ile akaryakıt istasyonlarının mağaza ve lokantalarında alkollü içkilerin satışı yapılamayacak.

-SÜRÜCÜ KOLTUĞUNDA SİGARA İÇİLEMEYECEK-

Sigara ve diğer tütün ürünlerinin, özel araçların sürücü koltuklarında içilmesi yasaklanacak. Tütün içermeyen ancak tütün mamulünü taklit eder tarzda kullanılan her türlü nargile ve sigara, tütün ürünü kabul edilecek.

Kanun cezalarını gerektiren halleri bir sene içerisinde ihlal edilmesi halinde idari para cezası bir kat; ikinci tekrarda iki kat artırılarak verilecek. Aynı dönemdeki üçüncü tekerrürde de iş yeri 10 günden 1 aya kadar kapatılacak. 0,50 promilin üzerinde alkollü araç kullandığı tespit edilen sürücülere 700 lira idari ceza verilecek ve sürücü belgesi 6 aylığına geri alınacak. - Ankara

Kaynak: ANKA / Güncel

Abdullah Gül Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Tolga Daşkıran neden tutuklandı? İkinci Kadir Şekerci davası olayı ne, ne zaman oldu? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 9. bölüm TRT 1 HD izleme linki! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Göz seğirmesi neden olur? Göz seğirmesi belirtileri, ne anlama geliyor? Fatih Mehmet Maçoğlu'nun yeni işi ne? Maçoğlu'nun yeni mesleği ne oldu? ANOREKSİYA NEDİR? Nihal Candan'ın hastalığı anoreksiya ne, belirtileri neler? İntegral müfredattan ne zaman kaldırılacak? Yeni müfredat belli oldu mu? Yeni müfredat hangi sınıfları kapsayacak? Yurtiçi Kargo hafta sonu açık mı? Yurtiçi Kargo hafta sonu dağıtım yapıyor mu, çalışıyor mu 2024? İNTEGRAL Müfredattan kaldırılacak mı? 12. Sınıf konusu integral kaldırıldı mı? 27 Nisan Cuma 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 27 Nisan burç yorumları nedir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title