Haberler

    Yemen'e Yapılan "Kararlılık Fırtınası Operasyonu" Sona Erdi

    Güncelleme:

    Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyonun güçleri, Yemen'de Husilere yönelik 'Kararlılık Fırtınası Operasyonu'nun sona erdiğini ve 'Umudun Yeniden Tesisi Operasyonu'nun başlatıldığını açıkladı.

    Suudi Arabistan, Körfez ülkelerinin de aralarında bulunduğu 10 ülkenin desteğiyle Yemen'de ilerleyişini sürdüren Husi militanlarına karşı başlattığı 'Kararlılık Fırtınası' operasyonunu sona erdirdi. Suudi Arabistan Savunma Bakanlığı, mevcut operasyonun hedeflerine ulaştığını, şimdi yeni bir siyasi aşamaya geçildiğini ve 'Umudun Yeniden Tesisi Operasyonu' operasyonun başladığını açıkladı.

    2 BİN 415 HAVA SALDIRISI YAPILDI

    Koalisyonun sözcüsü Ahmed Asıri, operasyonların çok dikkatlı bir şekilde gerçekleştiğini, 2 bin 415 hava saldırısının gerçekleştiğini, tüm hedeflerin dikkatlı bir şekilde belirlendiğini ve Yemen hükümeti ve cumhurbaşkanının talebine bağlı olarak Kararlılık Fırtınası Operasyonu'nu sona erdiğini ilan etti.

    YARIN YENİ OPERASYON BAŞLIYOR

    Asiri'nin verdiğ bilgilere göre, yeni operasyon yarından itibaren başlıyor. Amaç ise, Yemen'in yeniden inşası ve istikrarın korunması. Asiri, yeni operasyonun yardım, tahliye ve insani yardım operasyonu olarak devam edeceğini de belirtti.

    "ÜÇ DURUMDA YENİDEN ASKERİ MÜDAHALE BAŞLAR"

    Asiri, üç durumda Yemen'e yeniden askeri müdahalede bulunabileceklerini söyledi. Bunları şöyle özetledi:

    "Husilerin Yemen'de yeniden harekete geçmesi ve Yemen halkı için yeniden tehdit oluşturmaları veya istikrara zarar vermeleri halinde Koalisyon harekete geçecek. Ayrıca Husilerin komşu ülkeler için tehdit oluşturması da yeniden bir askeri operasyonun başlaması için geçerli neden sayılacak."

    "AĞIR SİLAHLAR İMHA EDİLDİ"

    Suudi Arabistan Savunma Bakanlığı yaptığı yazılı açıklamada, Yemen'de Husilere karşı başlattığı operasyonun Suudi Arabistan'a ve komşu ülkelere yönelik tehditleri ortadan kaldırdığını, Husilerin balistik füze donanımının yanı sıra ağır silahını imha ettiğini duyurdu.
    Suudi Arabistan Savunma Bakanlığı, ayrıca Husilere ve onların müttefiki devrik Cumhurbaşkanı Ali Abdallah Salih'e ait balistik füze donanımının yanı sıra ağır silah savunma gücünü de imha ettiğini duyurdu. Bakanlık, Husilere karşı başlatılan operasyonun Suudi Arabistan'a ve komşu ülkelere yönelik tehditleri ortadan kaldırdığını belitti.

    26 MART'TA BAŞLAMIŞTI

    Siyasi krizin yaşandığı Yemen'de Husilerin başkent Sana'nın yanı sıra bazı kentleri ele geçirmesi sonrasında Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi, Aden'i 'geçici merkez' ilan etmiş ve bazı ülkeler de diplomatik temsilciliklerini burada sürdüreceği yönündeki açıklamalarda bulunmuştu.

    Bu gelişmelerden sonra Husilerin Aden'e doğru harekete geçip, kentteki bazı stratejik noktaların denetimini ele geçirmesi üzerine Hadi yönetimi, Arap Birliği ve uluslararası topluma acil askeri müdahale çağrısında bulunmuştu. Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon 26 Mart'ta Husilere yönelik hava harekâtı başlatmıştı.

    Operasyona Suudi Arabistan, Bahreyn, Katar, Kuveyt ve Birleşik Arap Emirlikleri'nden oluşan Körfez ülkelerinin yanı sıra Fas, Sudan, Ürdün ve Mısır da katılmıştı.

    İRAN, OPERASYONUN BİTECEĞİNİ HABER VERMİŞTİ

    İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Hüseyin Emir Abdullahiyan, Suudi Arabistan'ın Yemen'e karşı yaptığı askeri operasyonun birkaç saat içinde durdurulabileceğini öngördüklerini açıklamıştı.

    İran devlet televizyonunun haberine göre, Abdullahiyan, Yemen'e düzenlenen operasyonların yapılan çabalar neticesine gelecek saatler içinde son bulacağı konusunda iyimser olduklarını ifade ederek "Önümüzdeki saatlerde Yemen'deki çeşitli grupların müzakere masasında oturup siyasi süreci güçlendirecekleri konusunda iyimseriz." açıklamasında bulunmuştu.

    Kaynak: Aljazeera / Güncel

    Yemen İran Dünya Güncel Haberler

    Bakmadan Geçme

    Ben Bu Cihana Sığmazam neden bitiyor, 2. sezon devam edecek mi? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Yeni müfredatta neler var, hangi konular müfredattan çıkarıldı?? İntegral kaldırıldı mı? İntegral müfredattan çıkarıldı mı? Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
    500

    Yorumlar (61)

    arap kadar olamadikmobilWeb@haberler.com:

    Adamlar bir kac gün icerisinde Düsmanlarini sindiridi ve cogusunu yok ettiler. Ya biz Birakin yok etmeyi iyice ülkeyi oy ugruna kürtle doldurup PKK ya yardimci oldular . Yarin secimlerden tayip galip cikarsa TC kökten deprem olmus gibi sallanacak. Ve iyi olacak ayrilmamiza sebep ve bahane olmus olur.

    29
    24
    yanıtYanıtla
    bozkurtum:

    oprerasyonun batsın suudi. abd taşaronluğu yaparak ne kadar ayakta kalacağınızı düşünürsünüz petrolün sonu geldiği gün yok olacaksınız

    37
    10
    yanıtYanıtla
    MARDİNLİ YUSUF:

    DÜNYADAN HABERSİZ RASTGELE YORUM YAPANLAR, HUSİLERİN ARKASIDAKİLER İLE ÜLKEMİZDEKİ ATEİST ÖRGÜTLERİ ARKASINDAKİLER AYNI. BURADADA AYNI OYUNU OYNAMAK İSTİYORLAR. DERDİMİZ SUUDİ KRALLIĞI DEĞİL.

    16
    21
    yanıtYanıtla
    AmirmobilWeb@haberler.com:

    Sayın selahattin ozgunduzu yorumlara katmayin siz önce kafa kesen ısıde bakın esadâ gelince adam ülkesini koruyor konuyu bilmeden carmıtmayın şiirlere şer atmayın şii sunnü kardeştir abd ısrail isıd suudiler kallestır yasasin lübnan hizbullahi NASRALLAH

    23
    11
    yanıtYanıtla
    ülker türkeş:

    arap aleminin türk ulusuna karşı kin ve nefretini öğreneceksiniz. . .

    20
    12
    yanıtYanıtla
    MARDİNLİ YUSUF:

    DÜNYADAN DÜŞMANDAN HABERSİZ BAZILARI KARIŞIK ACILI YORUMLAR YAPIYOR. HUSİLER BU KADAR BALİSTİK FÜZE VE SİLAHI İRANDAN ALDIĞINI BİLİN VE ÜLKEMİZDEKİ ATEİST SOL ÖRGÜTLEREDE MALUM ÜLKE VE SURİYE DESTSK VERİYOR. ARKA PLANDA DAĞILMIŞ ÜLKE VAR. AKILLI OLAN OYUNA GELMEZ.

    9
    20
    yanıtYanıtla
    canmobilWeb@haberler.com:

    israile iside boyle birlesmessinz gosteris budalasi emperyal kolesi para usaklari

    26
    3
    yanıtYanıtla
    ABIZER:

    Bu Haberle İlgili Yorumunuzu Yazınbizim recep agirligni koymus tur suriyede oldugu gibi hehehhhhh

    23
    5
    yanıtYanıtla
    elif:

    İran dan korktu. . . .

    20
    7
    yanıtYanıtla
    AYARCI:

    bu gun nursi 20 yil hapis yedi suudiler saldiriyi durdurdu hukumetten ses yok nedenmi yaptirim gucu yok ama sozde dunya lideri hadi turkiye uyan lutfen

    13
    13
    yanıtYanıtla
    Tüm 61 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title