Haberler

Yemen'deki Olaylar

Yemen Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi, uluslararası ve meşru kararlara dayanan bir barış umduklarını bildirdi.

Yemen Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi, uluslararası ve meşru kararlara dayanan bir barış umduklarını bildirdi.

Yemen resmi haber ajansı SABA'daki habere göre, Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da bulunan ve AB Yemen Delegasyonu Başkanı Bettina Muscheidt'i kabul eden Hadi, darbecilerin ülkenin kaynaklarına verdiği zararın, Yemen vatandaşlarının yaşamının her geçen gün kötüye gitmesine neden olduğunu belirtti.

Bu durumun ülke ekonomisini olumsuz etkilediğini ifade eden Hadi, karşı karşıya kaldığı sıkıntıları geride bırakması için AB ve uluslararası topluma Yemen'e destek verme çağrısında bulundu.

Hadi, ülkesinin, 2216 sayılı BM kararı, Körfez İşbirliği Konseyi Girişimi ve Ulusal Diyalog Kongresi'nin sonuçları gibi uluslararası ve meşru kararlara dayanan bir barış umduğunu kaydetti.

Yemen'deki krize siyasi çözüm bulunması için 21 Nisan'da Kuveyt'te müzakereler başlamıştı. Müzakerelerde hükümet kurulması ve cumhurbaşkanlığı meseleleri, uluslararası çerçevede yapılan tüm baskılara rağmen hala çözüme kavuşturulamadı. BM Yemen Özel Temsilcisi İsmail Vild Şeyh Ahmed, BM Güvenlik Konseyine birkaç gün içinde Yemen'deki taraflara, ülkedeki çatışmaları sona erdirmeyi ve barışçıl siyasi sürece dönülmesini hedefleyen bir yol haritası sunacağını bildirmişti.

Kaynak: AA / Güncel

Suudi Arabistan Riyad Yemen Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title