Haberler

Yemen'deki Çatışmalar

Yemen'in güneyindeki Ebyen vilayetinde, Husi Ensarullah hareketine bağlı milisler ile Halk Direniş güçleri arasında çatışma çıktığı bildirildi.

Yemen'in güneyindeki Ebyen vilayetinde, Husi Ensarullah hareketine bağlı milisler ile Halk Direniş güçleri arasında çatışma çıktığı bildirildi.

Edinilen bilgiye göre, Ebyen vilayetine bağlı Zencebar kentinde Husiler ile Halk Direniş güçleri arasında çatışma çıktı. Ağır silahların da kullanıldığı çatışmada, her iki taraftan da ölü ve yaralılar olduğu belirtildi.

Görgü tanıkları, Husilere ait araçlarla ölü ve yaralıların taşındığını ve çatışmaların hala devam ettiğini kaydetti.

Hudeyde'de Husi karargahına saldırı

Öte yandan Yemen'in batısındaki Hudeyde kentinde Husilere ait bir karargaha saldırı düzenlediği ifade edildi.

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, kimliği belirlenemeyen silahlı bir grup Hudeyde'de Husilerin karargah olarak kullandığı tarihi kaleye saldırdı.

Kısa süreli çatışmanın yaşandığı olayda, ölü ve yaralı olup olmadığına ilişkin bilgi edinilemedi.

Yemen'deki "Halk Direnişi" ülkenin güney vilayetlerinde yaşayan ve buralardaki Husi varlığına karşı çıkan kişilerden oluşuyor. Bazı bölgelerde, Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi yanlısı "Halk Komiteleri" de Halk Direnişi'ne destek veriyor.

Ülkedeki Husi ilerleyişi karşısında Cumhurbaşkanı Hadi ve yönetimin üst düzey yetkililerinin Arap Birliği ile uluslararası topluma, acil askeri müdahale çağrısının ardından, Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon, 26 Mart'ta "Kararlılık fırtınası" adı altında Husilere yönelik hava harekatı başlatmıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Yemen Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title