Haberler

Yemen'de Çatışmalar

Yemen Cumhurbaşkanı Hadi: "Amran kentindeki son gelişmelerle Husiler, gerçek niyetlerini ortaya çıkardı.

Yemen Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi, Amran kentinin Husi militanlar tarafından ele geçirilmesi üzerine, başkent Sana ve civar kentlerdeki güvenlik güçlerine teyekkuzda olmaları uyarısında bulundu.

Hadi, Savunma Bakanı Tümgeneral Muhammed Nasır Ahmed, Genelkurmay Başkanı Ahmed Ali el-Eşvel ve üst düzey bazı askeri yetkililerle yaptığı toplantıda, "Amran kentindeki son gelişmelerle Husiler, gerçek niyetlerini ortaya çıkardı. Yemen toplumunun parçası olmaktan çıkmış Husiler, artık ilgilenilmesi gereken bir konu haline geldi" dedi.

Başkent Sana ve civar kentlerdeki emniyet güçlerinin ve askeri birliklerin teyakkuzda olması gerektiğini belirten Hadi, "Halkın geleceğini belirleyen tek güç olacak ordu, Yemenliler'in adalet ve barış içinde yaşamasını sağlayacaktır" diye konuştu.

Husi gruplar, Salı günü Amran ilindeki 310. Zırhlı Tugay Karargahı'nı ele geçirerek, Tuğgeneral Hamid el-Kuşeybi'yi öldürdükten sonra, kentin kontrolünü ele geçirmişti. - Yemen

Kaynak: AA / Güncel

Amran Yemen Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title