Haberler

Yazlığını Kiraya Verenler Dikkat

Güncelleme:

Turizm sezonu boyunca yaygın ve yoğun vergi denetimleri yapılacak.

Vergi denetimlerini etkin bir şekilde gerçekleştirmek ve kayıt dışı ekonomiyle mücadele için yaygın ve yoğun denetim yapan Gelir İdaresi Başkanlığı, bölgesel, sektörel veya mevsimsel yaptığı denetimlerde hem kayıp kaçağını önlemeye çalışıyor hem de yapılan denetimlerde vergi araştırmaları için veri sağlıyor.

15 EYLÜL'E KADAR SÜRECEK

Maliye bu kapsamda, sahil kenarlarında yazın yüksek fiyatlara kiralanan evlere nefes aldırmayacak. Turizm sezonunun başladığı haziran ayından 15 Eylül'e kadar kiralık evlerle birlikte pansiyonlar, apartlar, devre mülkler yaygın ve yoğun vergi denetimine tabi tutulacak. Sektöre yönelik denetimlerde kaçak seyahat acentelerine de göz açtırılmayacak. Acentelerin rehberlerle sözleşme yapıp yapmadıklarına bakılacak. Maliye, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın taşra birimlerinde bulunan denetim ekipleriyle koordinasyon halinde olacak. Talep halinde vergi daire başkanlıklarından veya defterdarlıklardan gerekli destek sağlanacak.

KAÇAK ACENTELERE TAKİP

Tüm illerin faaliyet alanı dahilinde turizm faaliyetlerinin yoğun olarak yaşandığı yerlerde kaçak acentecilik faaliyeti dolayısıyla meydana gelen vergi kaybının önlenmesi amacıyla seyahat acentelerinin çalıştırdıkları turist rehberleriyle sözleşme yapıp yapmadıklarına da bakılacak.

REHBERLERE YAPILAN ÖDEME DE İNCELENECEK

Acentelerin, turist rehberlerine yaptıkları ödemeleri kayıtlarına doğru geçirip geçirmedikleri incelenecek. Bu firmalarca sunulan hizmetler karşılığında alınan bedellere karşılık belge düzenine uyulup uyulmadığı denetlenecek. Seyahat acenteliği işletme belgesi olmaksızın çalışan ve kaçak tur faaliyetleri gerçekleştiren kişi ve kurumlar tespit edilecek.

Kaynak: Akşam

Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

Gelir İdaresi Başkanlığı Eylül Emlak Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (1)

DENE BAKALIM:

YAZLIKÇIKAR VERGİCİYİ SOKMAZLAR..SEBEBİDE CHP Lİ SİYAETÇİLER ENGELLER..NEREYE GİRİYORSUN DİNGONUN AHIRIM..DİYELİMKİ KAPIYI ÇALDI ADAM ÇIPLAK ÇIKARSA VERGİCİ HAPI YUTTUI

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title