Haberler

Yazıcı: "Alçak Darbecilere Karşı Milletimiz Göğsünü Siper Etti"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, halk oylamasına ilişkin, "Bunu 'rejim değişikliği' diye satmaya çalışanlar var. Rejim kamu yönetimine ilişkin bir kavramdır, devletin yapısıyla ve şekliyle ilgili bir kavramdır.

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, halk oylamasına ilişkin, "Bunu 'rejim değişikliği' diye satmaya çalışanlar var. Rejim kamu yönetimine ilişkin bir kavramdır, devletin yapısıyla ve şekliyle ilgili bir kavramdır. Bizim devletimizin yapısı üniterdir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti, ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütündür." dedi.

Yazıcı, Edirne Karadenizliler Derneğinde iş adamları ve sivil toplum kuruluşları temsilcileriyle bir araya geldiği toplantıda, dünyanın en büyük ilk 10 ekonomisine girmek gibi hedefleri olan Türkiye'nin daha hızlı karar alacak, daha tempolu hareket edecek bir hükümet modeline geçmek zorunda olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemiyle yeni bir hükümet modeli inşa ettiklerini dile getiren Yazıcı, bu modelde yürütme ve yasama organını doğrudan seçim yoluyla milletin oluşturduğunu vurguladı.

Hayati Yazıcı, Türkiye'de yeni sistemle hükümet kurma gibi zaman kayıplarının yaşanmayacağını belirterek, şunları kaydetti:

"Seçimin yapıldığı gün akşam sayım yapıldığında hükümet de ortaya çıkıyor, yürütme de ama hükümet nitelikli bir sayı ile oluşuyor. O sayı en az yüzde 50 artı bir. Geçerli oyları en az bu kadar alacak ki hükümet kurulsun, olmamışsa 15 gün sonra seçim yenileniyor. Türkiye, bu model hayata geçtiğinde hükümet kuramama, hükümet çalışmaları gibi zaman kaybından kurtulacak. Bu modelin pratiğinde hükümet kuramama gibi bir sorun asla yaşanmayacak. Seçim sonuçlarına göre cumhurbaşkanı hemen bakan ve yardımcılarını atayacak, ekibiyle yürütme faaliyetini sürdürecek. Bunu 'rejim değişikliği' diye satmaya çalışanlar var. Rejim kamu yönetimine ilişkin bir kavramdır, devletin yapısıyla ve şekliyle ilgili bir kavramdır. Bizim devletimizin yapısı üniterdir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti, ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütündür."

15 Temmuz'daki darbe girişimine değinen Yazıcı, vatanı böldürmeyi, Türkiye'yi ortadan kaldırmayı, ülkeyi uluslararası aktörlerin kesip biçeceği bir hamur haline getirmeyi hedefleyen alçak darbecilere karşı milletin göğsünü siper ettiğini söyledi. Yazıcı, "Kadını, erkeği, yaşlısı, genci hiçbir ayrım olmadan... Cumhurbaşkanımızın çağrısı ve Başbakanımızın talebi doğrusunda milletimiz darbecilere karşı direndi. Akşam başlayan darbeyi sabah olmadan sonlandırdı." ifadesini kullandı.

Hayati Yazıcı, Türkiye'nin coğrafi stratejik üstünlüğünün olduğunu, bu tür ülkelerin bu üstünlüğünü koruması ve daha ileriye taşıması için güçlü bir lidere sahip olması gerektiğini ifade ederek, şöyle konuştu:

"Türkiye hamdolsun öyle bir lidere sahip. O lider Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan. Öncülüğünü Cumhurbaşkanlığı'nın yaptığı ve ülkemiz için hayati derecede önemli her projeyi, Türkiye düşmanlarının hedef alıyor olmaları, onun bu duruşundan kaynaklanıyor. Edilgenlikten çıkıp etken duruma gelen, dünya mazlumlarının sözcülüğünü yapan, duruşu olan bir lider. İşte onu yaftalamaya çalışıyorlar."

Edirne Karadenizliler Derneği Başkanı Yunus Ekşi ve derneğin kurucu başkanı Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İrfan Coşkun, Yazıcı'ya tablo armağan etti.

Toplantıya, AK Parti Edirne Milletvekili Rafet Sezen, AK Parti İl Başkanı İlyas Akmeşe, AK Parti Edirne eski milletvekilleri Şemsettin Emir ve Necdet Budak ile Edirne Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Başkanı Recep Zıpkınkurt, ETSO Meclis Başkanı Mehmet Eren ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

AK Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

MOR KOD NEDİR? Hastanelerde mor kod ne anlama gelir? #128657 Ankara Cuma namazı saat kaçta? Ankara Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma Ankara cuma namaz saati! İstanbul Cuma namazı saat kaçta? İstanbul Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma İstanbul cuma namaz saati! KIZILCIK ŞERBETİ İZLE | Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? Kızılcık Şerbeti fragman izle! ÖĞRETMEN ATAMALARI | Öğretmen atama kadro ve branş dağılımı ne zaman açıklanacak? Yusuf Tekin açıklama yaptı mı? 26 NİSAN CUMA HUTBESİ | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! 36 BİN SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ BAŞVURU EKRANI! 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı başvurusu nereden yapılır? Mehmet Büyükekşi aday olacak mı? TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi aday oldu mu? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu çalışanlarına mobbing mi uyguladı? Eski Patiswiss CEO'su çalışanları azarladı! Devlet Bahçeli'nin Ferdi Tayfur göndermesi Erdoğan'a mı? Semih Yalçın ne dedi? Recep Tayyip Erdoğan, Özgür Özel görüşmesine Kemal Kılıçdaroğlu ne dedi? Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel'i neden uyardı? Noterde kredi kartı geçiyor mu? Noterlerde kredi kartı ile ödeme yapılır mı, kartla ödeme geçer mi? ESRA EROL'DA çocuk gelin skandalı nedir? Esra Erol son bölümde ne oldu, olay ne? Yalı Çapkını 67. bölüm 2. fragman canlı izle! Yalı Çapkını Seyran'a ne oldu? LİLA Kağıt kurucusu kimdir? Lila Kağıt sahibi Abdullah Öğücü kimdir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title