Haberler

Yaz Aylarında Göz Sağlıgına Dikkat

Özel Medline Konya Hastanesi Göz Doktoru Fethi Energin, yaz aylarında özellikle alerjik göz hastalıkları, konjunktivit ve göz nezlesi rahatsızlıklarının daha sık görüldüğünü ifade ederek, göz sağlığına dikkat edilmesi konusunda uyarılarda bulundu.

Özel Medline Konya Hastanesi Göz Doktoru Fethi Energin, yaz aylarında özellikle alerjik göz hastalıkları, konjunktivit ve göz nezlesi rahatsızlıklarının daha sık görüldüğünü ifade ederek, göz sağlığına dikkat edilmesi konusunda uyarılarda bulundu.

Yaz aylarında gözle ilgili birçok problemin ortaya çıkabildiğini belirten Dr. Fethi Energin, özellikle alerjik göz hastalıkları, konjunktivit ve göz nezlesi daha sık görüldüğünü ve havuz suyu kaynaklı mikrobik göz hastalıkları şikayetlerinde artışlar olduğunu kaydetti.

GÖZ İLTİHABI BELİRTİLERİNE DİKKAT

Dr. Fethi Energin, özellikle yaz aylarında görülme sıklığı artan göz iltihabının belirtilerini şu şeklide sıraladı:

"Gözlerde kızarıklık, sulanma, çapaklanma, kaşıntı ve ışığa karşı hassasiyet yer alır. Hastaların, bu belirtileri fark eder etmez bir göz hastalıkları uzmanına başvurması ve muayene olması gerekir."

Göz enfeksiyonlarının başlıca nedenleri arasında mikroplu havuz sularının yer aldığını vurgulayan Energin, "Bu nedenle temizliğinden emin olunmayan havuzlara girilmemelidir. Ayrıca hasta olan kişilerin havluları ve yastık kılıfları da diğer kişilerden ayrı olmalıdır. Enfeksiyonlar kolay bir şekilde yayılabildiğinden diğer kişilere de bulaşabilir" dedi.

ULTRAVİYOLE ÖZELLİKLİ GÖZLÜK TERCİH EDİLMELİ

Ozon tabakasının incelmesiyle etkisini daha da artıran ultraviyole ışınları gözün kornea tabakasına ciddi zararlar verebildiğine dikkat çeken Dr. Energin, "Denizden yansıdığı zaman daha da zararlı hale gelen bu ışınlar, korneada yüzeysel aşınmalar oluşturabilir. Gözleri güneş ışığının zararlı etkilerinden korumak için; çıplak güneş gözlüğü ve şapka ile gözleri korumak gerekir" diye konuştu.

Güneş gözlüğü alırken dikkat edilmesi gerekenleri hatırlatan Dr. Energin, "Güneş gözlüğü alırken güvenilir, kaliteli ve ultraviyole blokaj özelliği yüksek olanlar tercih edilmelidir. UV filtresiz gözlükler göz bebeğini daha fazla büyüterek, daha fazla zararlı ışın girmesine neden olur" dedi.

KONTAK LENSLE DENİZE GİRİLMEMELİ

Kontak lens kullananlara da uyarılarda bulunan Dr. Energin, "Lens gözdeyken havuza ya da denize girilmemesi gerekir. Bu sularda bulunan çeşitli bakteriler lense yerleşebilir ve gözün saydam tabakasında enfeksiyonlara yol açabilir. Eğer lensle denize ya da havuza girilmişse ve temizliğinden emin değilseniz, o lensi bir daha kullanmamak gerekir" şeklinde konuştu. - KONYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Konya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İstanbul Cuma namazı saat kaçta? İstanbul Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma İstanbul cuma namaz saati! KIZILCIK ŞERBETİ İZLE | Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? Kızılcık Şerbeti fragman izle! ÖĞRETMEN ATAMALARI | Öğretmen atama kadro ve branş dağılımı ne zaman açıklanacak? Yusuf Tekin açıklama yaptı mı? 26 NİSAN CUMA HUTBESİ | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! 36 BİN SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ BAŞVURU EKRANI! 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı başvurusu nereden yapılır? Mehmet Büyükekşi aday olacak mı? TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi aday oldu mu? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu çalışanlarına mobbing mi uyguladı? Eski Patiswiss CEO'su çalışanları azarladı! Devlet Bahçeli'nin Ferdi Tayfur göndermesi Erdoğan'a mı? Semih Yalçın ne dedi? Recep Tayyip Erdoğan, Özgür Özel görüşmesine Kemal Kılıçdaroğlu ne dedi? Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel'i neden uyardı? Noterde kredi kartı geçiyor mu? Noterlerde kredi kartı ile ödeme yapılır mı, kartla ödeme geçer mi? ESRA EROL'DA çocuk gelin skandalı nedir? Esra Erol son bölümde ne oldu, olay ne? Yalı Çapkını 67. bölüm 2. fragman canlı izle! Yalı Çapkını Seyran'a ne oldu? LİLA Kağıt kurucusu kimdir? Lila Kağıt sahibi Abdullah Öğücü kimdir? Lila Kağıt halka arz oldu mu? Lila Kağıt katılım endeksine uygun mu? HALKA ARZ TAKVİMİ 26 Nisan hangi burç? 26 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 26 Nisan tarihi hangi burç olur?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title