Haberler

Yayman: "Itham Etmeden Ikna Ederek, Insanlara Derdimizi Anlatacağız"

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman, anayasa değişikliği halk oylamasına ilişkin, "İtham etmeden ikna ederek, insanlara derdimizi anlatacağız." dedi.

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman, anayasa değişikliği halk oylamasına ilişkin, "İtham etmeden ikna ederek, insanlara derdimizi anlatacağız." dedi.

Yayman, Kırşehir Evet Platformu tarafından İl Müftülüğü Konferans Salonu'nda düzenlenen "Halk Buluşması Sistem Değişikliğini Konuşuyor" konulu toplantıda yaptığı konuşmada, mevcut parlamenter sistemin her 10 yılda bir darbelerin, askeri vesayetin, yargı vesayetinin, bürokratik vesayetin ve adı konulmamış vesayetlerin yaşandığı sistem olduğunu belirtti.

Türkiye'nin 1950'de çok partili hayata geçtiğini, 27 Mayıs 1960'da darbe yaşandığını anımsatan Yayman, milletin adamı Adnan Menderes'i bu sistemin idam ettiğini vurguladı.

"Bu sistem bir daha bir başbakanı, maliye ve dışışleri bakanını asmasın diye değişmeli diyoruz." ifadesini kullanan Yayman, şöyle devam etti:

"Bu sistem artık değişmeli diyoruz. Bu tartışmanın bir hikayesi var. Bitmeyen bir senfoniye dönmüş bir tartışma. 50 yıldır Türkiye'de başkanlık sistemi tartışılıyor. Necmettin Erbakan, Alpaslan Türkeş, Turgut Özal, Süleyman Demirel, Tayyip Erdoğan, Muhsin Yazıcıoğlu da bu sistem değişmelidir diyor. Türkiye'de bütün bu tartışmaları başlatan bir lider var. Çok büyük bir feragatta, özveride bulundu sayın Devlet Bahçeli. Grup toplantısında, 'artık Türkiye'de hiçbir şey eskisi gibi olmayacak, 15 Temmuzdan sonra paradigma değişmiştir ve bizim yeni bir istikrarsızlığa duçar olmamamız için bu sistemi değiştirmeliyiz' diye adım atan gerçekten büyük lider. Allah Devlet Bahçeli'den razı olsun. Bir başbakan düşünün, 16 Nisan'dan sonra kendisinin makamı kaldırılacak. Sayın Binali Yıldırım. Şu fedakarlığa ve özveriye bakın. Allah gerçekten kendisinden razı olsun. Bu milletimiz kendisini tarihe ve gönüllerine kaydedecektir."

Anayasa değişikliğiyle gelecek olan sistemi her yerde anlatmaya gayret ettiklerini vurgulayan Yayman, "İtham etmeden ikna ederek, insanlara derdimizi anlatacağız. Kapı kapı dolaşacağız. Bizim derdimiz, Türkiye'nin kişi başına düşen milli gelirinin artması, dünyanın en gelişmiş 10 ülkesinden birisi olsun, refahı, hürriyetleri, demokrasiyi büyütsün istiyoruz. Cebimizde taşıdığımız ay yıldızlı kimliğimiz ve pasaportumuzun dünyada değeri artsın istiyoruz. Bu millete dair hayalimiz var. Bu ülkenin artık uzayınca buda, kuruyunca sula modelinden çıkmasını istiyoruz. Eskişehir'de pazarda dolaşırken bir teyzeye 'nasıl görüyorsun 16 Nisanı' diye sordum. Avrupa Birliği 'hayır' diyorsa biz 'evet' diyoruz dedi. Onun için iyice düşüneceğiz, tartışacağız, anlatacağız. İnsanlara bu hakikati anlatacağız." diye konuştu.

Hüseyin Yayman, hayır cephesinin bir yalan rüzgarı yürüttüğünü ileri sürerek, "Anadolu erenlerinin söylediği güzel bir söz var. 'Yalancının mumu yatsıya kadar yanar.' Bu yalancı muhalefetin mumu da inşallah 16 Nisan akşamı sönecek." değerlendirmesinde bulundu.

Toplantıda, Sivil Dayanışma Platformu Başkan Yardımcısı Mehmet Şahin, Türkiye Şehit ve Gaziler Vakfı Genel Başkanı Lokman Aylar ve akademisyenler sistem değişikliğiyle ilgili düşüncelerini anlattı.

Toplantıya, Kırşehir Valisi Necati Şentürk, AK Parti Kırşehir milletvekilleri Salih Çetinkaya ve Mikail Arslan, Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, AK Parti Kırşehir İl Başkanı Mustafa Kendirli ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Hüseyin Yayman Adnan Menderes Kırşehir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi Arda Güler maçı hangi kanalda 26 Nisan Cuma? 28 Nisan Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 28 Nisan burç yorumları nedir? 26-27 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Real Sociedad Real Madrid maçı CANLI izle! 26 Nisan Arda Güler'in Real Madrid maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Arda Güler GOL izle! Real Sociedad – Real Madrid Arda Güler GOL izleme linki var mı? Süper Lig puan rekoru kaç? Süper Lig'de en çok puanı hangi takım aldı? Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD'ye ne zaman gidiyor? 9 Mayıs'taki ziyaret ertelenmişti Adana Demirspor Galatasaray maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Adana Demirspor GS maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti?
title