Haberler

Yaya Köprüsü Montaja Hazır

İzmit Fuarı arkasında yer alan Sarı Dere üzerinde iki yakayı birbirine bağlayacak olan köprünün çelik kısımları hazır.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İnterteks Fuar Alanı arkasında yapılan sahil parkı ve Büyükşehir Belediyesi arkasında kalan park alanını birbirine bağlayacak yaya köprüsünün inşasını sürdürüyor. Sarı Dere üzerine kurulan köprünün beton ayakları yapıldı. Çelik kısımları yapılan köprünün montajı gerçekleşecek.

NAİLA'DAN SEKAPARK'A YÜRÜYÜŞ

Çalışmaları inceleyen Genel Sekreter Ersin Yazıcı, köprünün yapımını Marina ve doğu sahil parkı arasında uzanacak yürüyüş yolu için geçiş noktası olacağını söyledi. Genel Sekreter Yazıcı "Bu köprü İnterteks Fuar alanı arasında yaptığımız park ile otopark alanını birbirine bağlayacak. Acil durumlarda köprü üzerinden araç geçebilecek şekilde yapılıyor. Yayalar bu köprü üzerinden Naila'dan başlayarak Sekapark'a kadar yürüme olanağı bulacak" dedi. İncelemelere Genel Sekreter Yardımcısı Ercan Yazıcı ile Park Bahçeler ve Yeşil Alanlar Daire Başkanı Cenan Turan da katıldı.

ÇELİK MALZEME

Çelik malzemeden yapılacak köprü yay şeklinde iki ana çelik gövdeden oluşacak. Çelik halatlarla desteklenecek köprü 6 metre genişliğinde 50 metre uzunluğunda yapılacak.

150 TONLUK KÖPRÜ

Köprünün bir yandan ayakları yapılırken bir yandan da çelik kısımlarının üretimi yapılıyor. 150 tonluk çelik kısımlar kısım parça halinde derenin üzerinde montajlanacak.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Ercan Yazıcı Ersin Yazıcı Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title