Haberler

Yavru Kedilerin Sokağa Bırakılarak Köpeklerce Telef Edilmesi

Eskişehir’in Çifteler ilçesinde bir kişinin arabasıyla poşet içinde getirdiği 3 yavru kediyi sokağa bırakması ve sokak köpeklerinin kedileri telef etmesi büyük tepkiye neden oldu.

Eskişehir'in Çifteler ilçesinde bir kişinin arabasıyla poşet içinde getirdiği 3 yavru kediyi sokağa bırakması ve sokak köpeklerinin kedileri telef etmesi büyük tepkiye neden oldu.

İddialara göre, Eskişehir'in Çifteler ilçesinde bir kişi arabasıyla poşet içinde getirdiği 3 yavru kediyi yol kenarında durarak sokağa bıraktı. Bırakılan 3 yavrudan ikisi köpeklerin saldırısı nedeniyle telef olurken, biri ise vatandaşlar tarafından kurtarıldı. Sosyal medya üzerinden yayınlanan ve geniş kitlelere ulaşan görüntüler sosyal medyada çok sayıda kişi tarafından paylaşılarak, büyük tepkilere yol açtı.

Görüntülerle ilgili açıklamada bulunan Sokak Hayvanlarını Koruma, Yaşatma, Rehabilitasyon ve Eğitim Derneği Başkanı E. Yasin Yılmaz, sosyal paylaşım sitesinde paylaşılan görüntünün infiale yol açtığını ve birçok hayvanseveri derinden etkilediğini ifade etti. Başkan Yılmaz, "Ancak burada tek suçlu o kedileri bırakan araç sahibi değil videoyu çeken kişi veya kişiler de suçludurlar. Çünkü hem kedileri bırakan kişiye bir müdahalede bulunmamış hemde köpeklere bir tepki göstermemişlerdir. Biz bu olayla ilgili olarak bir site üzerinden imza kampanyası başlatmış bulunmaktayız. Bizler hayvanseverler olarak bu olayın faillerinin bir an önce bulunarak cezalandırılmaları için Eskişehir Orman ve Su İşleri Şube Müdürlüğüne elektronik posta yolu ile gerekli başvurularımızı yaptık. Bu kişilerin 5199 sayılı Kanunun ilgili maddelerince cezalandırılmaları gerekmektedir. Resmi tatil olması sebebi ile ilk mesai gününde de ilgili emniyet güçleri ve savcılığa suç duyurularımız da bulunacağız" ifadelerini kullandı.

Hayvanların korunması için birine ait mal olması gerekmediğini vurgulayan Başkan Yılmaz, açıklamasında şu ifadelere de yer verdi:

"Hayvanları koruma kanunlarında temel alınacak kadar yaygınlaşan "insanca muamele" ilkesinin pratikte hiçbir hükmü bulunmamaktadır. Örneklendirmek gerekirse Edirne Babaeski'de Önal R. isimli şahısın bir kediyi köpeklerine katlettirmesi sonucunda Sayın Savcı kedinin birisine ait bir mal olmaması sebebi ile şahısa ceza vermemiştir. Ancak öldürülen bir kedi olsa bile can taşıyan ve dünya toprakları üzerinde bizimle aynı hayatı paylaşan bir canlıdır. Şahıs hakkında dava açılmamıştır ama Eskişehir'de kediyi parçalayarak öldüren Can A. isimli şahıs öldürdüğü kedinin kendisine ait olduğunu itiraf etmesi sonucu savcı şahısın 'mala zarar vermek' suçundan ceza almasını sağlamıştır. Hayvan hakları eğer bir mal statüsünde sürdürülecekse hayvanların payına her zaman zulüm düşecektir. Bu sebeptendir ki burada öldürülen kedilerin birer mal olarak değil can olarak değerlendirilmeleri gerekmekte ilgili savcılık ve kolluk kuvvetleri bu kişiler hakkında gerekli cezai işlemleri başlatmaları gerekmektedir." - ESKİŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Eskişehir Çifteler Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title