Haberler

Yatırım Finansman Kasım Ayı Strateji Raporu'nu yayınladı:

Güncelleme:

Yatırım Finansman Araştırma Müdürlüğü, Yatırım Finansman'ın Kasım ayı 'Strateji Raporu'nda öne çıkanları değerlendirdi.

"Getiri arayışının sürüklediği gelişmekte olan piyasalara yönelik olumlu risk algısı Türk hisseleri için hala ana tema"

Rapor'a göre: BIST-100 endeksi son 3 aydır 75 bin – 80 bin bandında hareket etmektedir. Yatırımcıyı teşvik edecek bir ana hikayenin eksikliği ve süregelen jeopolitik riskler endeksin yukarı gitmesine mani olurken endeksin gelişmekte olan ülkelere karşı derin iskontosu aşağı yönlü hareketi kısıtlamaya devam ediyor. Getiri arayışının sürüklediği gelişmekte olan piyasalara yönelik olumlu risk algısı Türk hisseleri için hala ana tema durumundadır. Dolayısıyla ABD başkanlık seçimlerinde Clinton'ın zaferi ve her ne kadar Aralık ayında bir faiz artırımı fiyatlanmış olsa da FED'in ılımlı politikalarında ısrarcı olacağına yönelik beklentiler bu algıyı beslemektedir. Öte yandan zayıf şirket karları, değer kaybeden TL ile enflasyon görünümünde kötüleşme, cari açıkta yükselme eğiliminin bu ay daha fazla belirginleşecek olması ve akabinde gelişecek olan dış finansman ihtiyacına yönelik tartışmalar, içerideki havayı olumsuz etkileyecek iktisadi konular olacaktır. Suriye ve Irak'taki Türk askeri varlığı ile uygulanan denge siyaseti jeopolitik riskleri beraberinde getirirken Fitch'in ülke notunu indirme ihtimali (her ne kadar baz senaryomuzda yer almasa da) endeks üzerinde ek bir baskı unsuru oluşturmaktadır. Diğer bir taraftan, zayıflayan TL karşısında TCMB'nın Kasım ayı toplantısı öncesinde faiz tartışmaları bizi bekliyor olacak.

3. çeyrek sonuçları şu ana kadar güçlü gerçekleşti, ancak kalanlar için çok olumlu değiliz:

Beklentimiz dahilinde, çoğu banka 3. çeyrekte güçlü sonuçlar açıkladı. Sanayi tarafında ise, takibimiz dahilindeki 16 şirket 3. Çeyrek sonuçlarını açıkladı ve 8 tanesi pozitif VAFÖK büyümesi kaydetti. Kasım ayında, takibimiz dahilindeki 15 şirketin 11'inin negatif VAFÖK büyüme gerçekleştirmesini bekliyoruz. Ekim ayında açıklanan sonuçlarda, finansal olmayan şirketlerin net karı ortalama yıllık bazda %37 artış gösterdi ancak Kasım ayında açıklayacaklar için ortalama %13 kar daralması bekliyoruz. Bu nedenle 3. çeyrek sonuçlarına ilişkin beklentilerin gerçekleştiğini ve fiyatlamalara dahil edildiğini düşünüyoruz.

Gelişmekte olan ülkelere göre iskonto genişliyor:

12 aylık ileriye dönük F/K çarpanlarına göre, BIST100, MSCI GOÜ endeksine göre %33 iskontolu işlem görmektedir. Son 1 ve 10 yıllık dönemdeki dip seviyeleri dikkate aldığımızda, en kötü senaryoda hisse senedi piyasasının diğer GOÜ'lerin %4 ila %12 altında performans gösterme ihtimali olabileceğini düşünüyoruz.

Mevcut durumda yukarı yönlü potansiyel sınırlı. Fakat değerleme çarpanları dip seviyelere yaklaşırsa alım fırsatı doğabilir:

Açıklanacak finansal sonuçların zayıf gelecek olması ve bölgemizde artan jeopolitik riskler nedeniyle BİST-100'ün F/K oranının kısa dönem tarihsel düşük seviyesi olan seviyelere yaklaşabileceğini düşünüyoruz. Bu senaryoda, BIST-100 hedefimizi %7'lik aşağı yönlü risk ile 72,000 seviyesi olarak belirliyoruz. BİST-100'ün diğer GOÜ'lere göre yüksek iskontoda işlem görmesi nedeniyle Endeks'in F/K'sının dip seviyelerde işlem görmesini alım fırsatı olarak değerlendiririz. Bu çerçevede kötü senaryomuz olan 72,000'e yaklaşıldığında hisse senetlerinde alım fırsatının değerlendirilmesini tavsiye ediyoruz.

YF Model Portföy hisseleri:

Aselsan'ı YF Model Portföy'e dahil ediyoruz. Mevcut durumda Garanti (disiplinli marj yönetimi ve güçlü sermaye oranları) model portföyümüzdeki tek bankacılık sektörü hissesi iken Turkcell ve Bim defansif yapısı ile tercih ettiğimiz sanayi hisselerindendir. İlaveten Marmara bölgesindeki güçlü talep ortamından fayda sağlayan Akçansa, döviz cinsi gelirleri ve beklenen yeni projeleri nedeni ile Aselsan, defansif yapısı ile cazip değerleme sunan Erdemir, enerji ve sigortacılık segmentlerinde iyileşen görünüm ve cazip NAD iskontosu ile Sabancı Holding ve güçlü büyüme görünümü ve al yada öde kontratları ile korunan ihracat imkanları ile Tofaş tercih ettiğimiz diğer sanayi hisseleridir.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Aselsan Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title