Haberler

Yat Limanları İçin Yetkililer Sahada

Eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan’ın AK Parti’den Antalya milletvekili seçilmesinin ardından Antalya’daki yatırımlara yönelik çalışmalar hız kazandı.

Eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan'ın AK Parti'den Antalya milletvekili seçilmesinin ardından Antalya'daki yatırımlara yönelik çalışmalar hız kazandı. Bakanlık yetkilileri yat limanı projeleri için Antalya genelinde incelemelerde bulundu.

Antalya'nın prestij projesi olarak ön plana çıkan ve eski Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan'ın projeleri arasında yer alan Altınportakal Yat Limanı için ön tasarım projesi tamamlandı. Proje, Bakanlık yetkilileri tarafından Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na gönderildi. Ön tasarım projesinde Altınportakal Yat Limanı'nın Düden Şelalesi'nin denize döküldüğü yer ile Karpuzkaldıran Askeri Tesisleri arasındaki deniz alanına konuşlandırıldığı öğrenildi. Ayrıca Kopak Çayı yat yanaşma yerleri ile Acısı Deresi yat yanaşma yerleri hakkında da Bakanlık ve Belediye yetkilileri bir değerlendirme yaptı.

KRUVAZİYER LİMANINDA GELİNEN AŞAMA DEĞERLENDİRİLDİ

Bakanlık yetkililerinin Antalya çıkarmasında gündeme gelen bir diğer konu da Antalya Kruvaziyer Limanı oldu. Yap-işlet-devret modeline göre gerçekleştirilmesi planlanan ve ön projeleri Bakanlık tarafından hazırlanan Antalya Kruvaziyer Limanı projesine ait uygulama imar planı, ÇED ve fizibilite etüdü çalışmaları Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülüyor. İmar planı ve fizibilite etüdü için 5 Haziran'da belediye tarafından ihaleye çıkıldı. Bu sürecin tamamlanmasının ardından işin yapım ihalesine Bakanlık tarafından çıkılacak. Gelinen son durum hakkında Bakanlık ve Büyükşehir Belediyesi yetkilileri bir durum değerlendirmesi yaptı.

Öte yandan Bakanlık tarafından oluşturulan teknik heyet, Alanya ve Gazipaşa'da incelemelerde bulundu. Heyet, ilk olarak 2010 yılında yap-işlet-devret modeli ile işletmeye açılan Alanya Yat Limanı'nı ziyaret etti. Ardından Gazipaşa'ya geçen heyet, Gazipaşa Yat Limanı inşaatının ana dalgakıran bitişiğinde yer alan ve ihalesi 26 Ağustos'ta yapılacak olan "Hacımusa Deresi Koruma Mendireği İnşaatı" işinin inşaat mahallinde incelemeler yaptı. Söz konusu koruma mendireğinin yapımı ile birlikte taşkınlardan etkilenen Gazipaşa Yat Limanı inşaatının devamı ve işletmeye açılması sağlanacak.

KUMLUCA'DA YER TESPİTİ YAPILDI

Bakanlık heyeti, 25 Temmuz'da da Kumluca'da incelemelerde bulundu. Kumluca Adrasan Koyu'nda incelemelerde bulunan heyet, "Kumluca Adrasan Küçük Tekne Yanaşma Yeri" için yer tespiti yaptı. Ön proje ve çalkantı etütlerinin yapılması sonrası Bakanlık, ÇED, imar planı ve fizibilite çalışmaları yaptıracak.

Bakanlık yetkilileri, Kumluca'daki temaslarının ardından Demre ve Kaş'a geçti. Alt yapı inşaatı Bakanlığın Alt Yapı Yatırımları Genel Müdürlüğü'nce yürütülmekte olan ve yat yanaşma iskeleleri ile üst yapı inşaatlarının ihale edilerek en kısa sürede hizmete açılması öngörülen Demre Yat Limanı heyetin ilk durağı oldu. Yine etüd ve proje çalışmalarına başlanılan Demre Kruvaziyer Limanı projesinin gerçekleştirileceği alan ile 2011'de işletmeye açılan Kaş Yat Limanı'nda da incelemeler yapıldı. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ak Parti Kumluca Antalya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title