Haberler

Yaşlı, Özürlü ve İhtiyaç Duyanlara Pazarda "DOST ELİ"

Güncelleme:

Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi, Bornova Belediyesi, Ziraat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi destekleriyle Ziraat Mühendisleri Odası GENÇ Üyesi olan, Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi öğrencilerinden geldi.

Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Toprak Bölümü Öğretim Üyesi Hüsnü Kayıkçıoğlu başkanlığında başlatılan örnek proje çalışması, ( Bornova Merkez ve Çamdibi) pazarlarında, Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi, Bornova Belediyesi, Ziraat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi destekleriyle uygulamaya başlatıldı.

Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Ferdan Çiftçi başkanlığında, Ziraat Mühendisleri Odası GENÇ Üyesi olan, Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi öğrencilerinin katılımıyla başlatılan sosyal sorumluluk proje hizmeti (Bornova Merkez ve Çamdibi) pazarlarında memnuniyetle karşılandı.

Yaşlı, özürlü ve ihtiyaç duyan kimselerin pazar torbalarını "DOST ELİ" tişortlarıyla taşıyan öğrenciler, günümüzde alışık olunmayan görüntülerle karşılaştılar. Toplumun ihtiyacı olan dayanışma ve yardımlaşma ruhunun bir pazar yerinde gerçekleşmesi, bir beklenti olmadan gençler tarafından veriliyor olması karşısında şaşkınlıklarını gizlemeyen ihtiyaç sahipleri, gençliğin içindeki yaşamda tüketilemeyen duyguların varlığı karşısında çok duygulandıklarını ifade ederek bu hizmetleri gerçekleştirilmesini sağlayanlara teşekkürlerini göndermeyi ihmal etmediler.

Yaşlı, özürlü ve ihtiyaç duyan kimselerin yaşadıkları sıkıntıyı bir nebze olsun hafifletmeyi düşündüklerini açıklayan Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Ferdan Çiftçi "Bornova Merkez ve Çamdibi pazarlarında başlatılan hizmetin katılımcı öğrenciler ile daha bir anlam ifade ettiğini, çevremize olan duyarlılığımızı tüketicilerin kabulleri kapsamında yaşlı, özürlü ve ihtiyaç halindeki kimselere torbalarını taşıyarak gösterdiklerini, bu hizmetlerin şimdilik iki pazar yerinde verilmeye başlandığını, gönüllü öğrencilerin katılımlarıyla bu yardım hizmetlerinin diğer pazar yerlerinde de verilebileceğini" söyledi.

Ziraat Mühendisleri Odası GENÇ Üyesi olan, Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi öğrencilerinin memnuniyet verici katılımlarıyla gerçekleşen "DOST ELİ" yaşlı, özürlü ve ihtiyaç duyanların pazar yükünü hafifletici projenin; "satıcı ile tüketici arasındaki diyalogları yakından izleyebilen genç öğrencilerimizin, tüketicinin ürünleri alırken dikkat ettikleri tercih standartlarının ve satıcı ile olan diyaloglarının üretim kalitesinin de bir ölçüde analizine yaradığını, ürün taleplerindeki eksik, yanlış bilgilerin öğrenciler tarafından yerinde öğrenilmesinin, zaman içinde toplumun sağlıklı ürün alınması/tüketilmesi bağlamında kullanılabilecek önemli verilere dönüştürülebileceğini" açıklayan Ferdan Çiftçi, bu bilgilerin Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi bünyesinde proje kapsamında değerlendirileceğini sözlerine ekledi.

"Bornova Merkez ve Çamdibi pazarlarında başlatılan "DOST ELİ" yaşlı, özürlü ve ihtiyaç duyanların pazar yükünün hafifletilmesi proje hizmetlerini "DOST ELİ" tişortları giymiş öğrencilerin verdiğini belirten Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Ferdan Çiftçi, bu hizmetten yararlanmak isteyenlerin sadece bu tişortları giymiş öğrencilere güvenle torbalarını taşıtabileceklerini ifade etti.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Ziraat Mühendisleri Odası Ege Üniversitesi Bornova İzmir Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Benzin ve Motorine indirim var mı? Benzin ve Motorine indirim gelecek mi, yapılacak mı? 5 Mayıs akaryakıt fiyatları! 5 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 5 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 5 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 5 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title