Haberler

Yaşlı Çiftin Ölümüne Neden Olan Şoföre 5 Yıl Hapis Ceza Sı

ADANA'da trafik kazasında 89 yaşındaki Mehmet Derelioğlu ile 55 yıllık eşi 78 yaşındaki Fatma Derelioğlu'nun ölümüne neden olmaktan yargılanan 26 yaşındaki Eyüp Çağatay, 5 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

ADANA'da trafik kazasında 89 yaşındaki Mehmet Derelioğlu ile 55 yıllık eşi 78 yaşındaki Fatma Derelioğlu'nun ölümüne neden olmaktan yargılanan 26 yaşındaki Eyüp Çağatay, 5 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Kaza, 26 Ocak'ta merkez Yüreğir İlçesi'nin Alihocalı Mahallesi'nde meydana geldi. Mehmet ile Fatma Derelioğlu çifti, bir yakınlarını ziyaret ettikten sonra evlerine dönmek için Eyüp Çağatay yönetimindeki 01 M 047 plakalı yolcu minibüsüne bindi. Süleyman Vahit Caddesi yönünde ilerleyen minibüs ile Mehmet Hacıömeroğlu yönetimindeki 31 ZK 278 plakalı kamyon çarpıştı. Yaklaşık 10 metre sürüklenen minibüsteki Derelioğlu çifti olay yerinde yaşamını yitirirken, sürücüsü ile 7 yolcu yaralandı. Tedavisi tamamlanan şoför Eyüp Çağatay ile kaçtıktan sonra teslim olan kamyon şoförü Mehmet Hacıömeroğlu tutuklandı.

BİRBİRLERİNİ SUÇLADILAR

Eyüp Çağatay ile Mehmet Hacıömeroğlu hakkında taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olma suçundan 15'er yıla kadar hapis cezası istemiyle Adana 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'ne dava açıldı. Ara duruşmalarda her iki sanık da tutuksuz yargılanmak üzere salıverildi. Kazada suçu olmadığını söyleyen Hacıömeroğlu, "Kavşakta birden önüme çıktı. Durma imkanım olmadı. Benim hızım 40- 45, dolmuşun hızı ise 70- 80 kilometre civarındaydı. Benim geldiğim yönde ışık yoktu ancak onun geldiği yerde ışık vardı" diye savunma yaptı.

KENDİNİ SAVUNDU

Yolcu minibüsü şoförü Eyüp Çağatay ise hızının yaklaşık 40 km olduğunu öne sürerek, savunmasında şunları söyledi:

"Yokuş aşağı doğru iniyordum. Bu yüzden frene basarak yavaşladım. Kavşağa gelince sola baktım bir şey göremedim. Sağa baktığımda birden hızla gelen bir kamyon gördüm. Aracım pert oldu. Eğer hızlı olsaydım ya araba takla atardı ya da etrafta dört dönerdi. Ben dolmuş şoförüyüm, hız yapamam. Kamyon çok hızlıydı. Kamyon şoförü kaçmayıp ambulans çağırsaydı belki ölüm olmayacaktı."

MİNİBÜS ŞOFÖRÜ ASLİ KUSURLU

Ankara Adli Tıp Kurumu Trafik İhtisas Kurulu Başkanlığından trafik kazası ile ilgili hazırlanan raporda ise minibüs şoförü Eyüp Çağatay'ın asli, kamyon şoförü Mehmet Hacıömeroğlu'nun ise tali kusurlu olduğunu belirtildi. Mahkeme heyeti, Eyüp Çağatay'a taksirle birden fazla kişinin ölümüne olma suçundan iyi hal indirimiyle 5 yıl hapis cezası verdi. 1,5 yıl hapis cezasına çarptırılan Mehmet Hacıömerlioğlu hakkında ise hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verildi.

- Adana

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Yüreğir Eyüp 3. Sayfa Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title