Haberler

Diyarbakır Sokaklarında 'Katil Sılho' Sloganları

Güncelleme:

Diyarbakır'da 6-7 Ekim Kobani olaylarında öldürülen Yasin Börü ve arkadaşları için düzenlenen anma programına katılan yüzlerce kişi hep biz ağzıdan "Katil Sılho" sloganı attı.

Diyarbakır'da 6-7 Ekim Kobani olaylarında yaşamak için sığındıkları apartmanda feci bir şekilde öldürülen Yasin Börü ve arkadaşları için düzenlenen anma programına yüzlerce kişi katıldı. Programda, Börü ve arkadaşlarının öldürüldüğü apartmanın girişine karanfiller atıldı.

YASİN BÖRÜ VE ARKADAŞLARI UNUTULMADI

Şehitler Kervanı Platformu'nca, 6-7 Ekim Kobani olaylarına, Diyarbakır'ın merkez Bağlar ilçesinde kurban eti dağıttıkları sırada bir grubun saldırısına uğrayan ve sığındıkları apartmanda grup tarafından yakalanarak, feci şekilde öldürülen Yasin Börü ve arkadaşları için anma programı düzenlendi. Börü ve arkadaşlarının öldürüldüğü apartmanın önünde düzenlenen programa, AK Parti MKYK üyesi ve Diyarbakır milletvekili adayı Galip Ensarioğlu, Hür Dava Partisi (Hüda-Par) Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Yılmaz, AK Parti İl Başkanı Muhammed Dara Akar, Hüda-Par İl Başkanı Şeyhmus Tanrıkulu, bazı sivil toplum kuruluşlarını temsilcileri ile olayda öldürülen Yasin Börü, Rihat Güneş, Hasan Gökgöz ve Hüseyin Dakak'ın yakınları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

"KAHROLSUN PKK" SLOGANI ATILDI

Yasin Börü ve arkadaşlarının öldürüldüğü binanın önünde toplanan binlerce kişi, Diyarbakır sokaklarını "Kahrolsun PKK" sloganlarıyla inledi.

DEMİRTAŞ'A "KATİL SILHO" SLOGANI

Öfkeli grup, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ı da "Katil Sılho" sloganıyla andı.

Kuran-ı Kerim'in okunması ile başlayan programda Hüda-Par Genel Başkan Yardımcısı Vedat Turgut, Kürtçe konuşma yaptı. Ardından ilahiler okundu. Program, Börü ve arkadaşlarının öldürüldüğü apartmanın girişine karanfiller atılmasının ardından sona erdi.

Programın ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Yasin Börü'nün babası Fikri Börü, "Buraya gelenlerden Allah razı olsun. Bu vahşeti yapanlar ve yapanları kınıyorum. Biz bu vahşeti istemiyoruz. Bölgede barış istiyoruz. Millete zulüm edenlere Allah fırsat vermesin. Medya bunları ele almalıdır. Bunların yargılanmalarını istiyorum. O gün bu semtte o tabakları çalan ve zılgıtları çekenleri kınıyorum. Öbür dünyada Allah huzuruna nasıl hesap verecekler. 5 Ekim'de Ankara'da mahkememiz oldu. 25 Kasım'a ertelediler. Bu dava adil bir şekilde yargılanmalıdır" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Diyarbakır Ak Parti Kobani Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
title