Haberler

YASED, Koza Projesi ile 735 Öğrenciye Kariyer Kapısı Açtı

Güncelleme:

YASED İstihdam ve Eğitim Çalışma Grubu'ndan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Steven Young katılarak "Global Şirketlerde Kariyer" başlıklı bir konuşma gerçekleştirdi.

Uluslararası Yatırımcılar Derneği (YASED)'in üniversite öğrencilerine kariyer seçimlerinde yön göstermek ve uluslararası şirketlerde deneyim kazandırmak amacıyla 6 yıl önce hayata geçirdiği sosyal sorumluluk projesi KOZA, bugüne kadar toplam 735 öğrenciyi iş hayatıyla tanıştırdı.

Toplantıya ayrıca daha önce KOZA stajyeri olan ve bugün iş hayatına atılan genç yöneticiler de katılarak, deneyimlerini aktardı.

Uluslararası Yatırımcılar Derneği (YASED), Türkiye'nin en önemli önceliklerinin başında gelen istihdam ve eğitim alanında gençleri desteklemeyi sürdürüyor. Ülkemizdeki tüm üniversite öğrencilerine fırsat eşitliği yaratarak, geleceğin liderlerine ışık tutmak ve gençlere profesyonel iş hayatında vizyon kazandırmak için 2009 yılında hayata geçirilen KOZA Projesi, altıncı yılını tamamladı. Projenin bu yılki kapanış töreni, 21 Ağustos Perşembe günü Yapı Endüstri Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Türkiye'nin eğitim ve istihdam alanında en katma değerli sosyal sorumluluk projelerinden olan KOZA Projesi kapsamında, 6 yılda 35 ilden toplam 735 üniversite öğrencisi, YASED üyesi uluslararası şirketlerde staj yapma imkânına sahip oldu. Proje kapsamında hazırlanan eğitim ve oryantasyon programıyla öğrenciler, önemli isimlerle tanışma ve onların başarı öykülerini dinleme fırsatı buldu. Aynı zamanda kişisel gelişim, girişimcilik, liderlik ve mülakat teknikleri üzerine tüm yaşamları boyunca faydalanabilecekleri bilgiler edindiler. Stajyer öğrencilerin her türlü ihtiyacı projeye dâhil YASED üyesi şirketler ve YASED tarafından karşılandı.

YASED Yönetim Kurulu Üyesi Steven Young: "Küresel yetkinliklere sahip, nitelikli işgücünün yetiştirilmesine destek veriyoruz…"

KOZA Projesi'nin 6. Yıl Kapanış Töreni'nde bir konuşma yapan YASED İstihdam ve Eğitim Çalışma Grubu Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Steven Young, "YASED olarak yatırım ortamının iyileştirilmesi misyonumuz doğrultusunda belirlediğimiz beş stratejik önceliğimizden biri olan "Küresel yetkinliklere sahip, nitelikli işgücünün yetiştirilmesine destek" kapsamında çeşitli çalışmalar yürütmekteyiz. Bugün pek çok uluslararası şirketin Türkiye'ye yatırım yapmasında hatta ülkemizi bölgesel üs olarak konumlandırmalarında, sahip olduğumuz kaliteli işgücünün katkısı yadsınamaz. Bu nedenle sürdürülebilir ekonomik ve sosyal kalkınma için kalifiye işgücünü artırmaya yönelik projeleri desteklemeye devam ediyoruz" dedi.

"Koza Projesi'yle Türkiye'nin dört bir yanından gençler, iş hayatına atılmadan önce uluslararası şirketlerde deneyim kazanma şansına sahip oldu. Bu projenin, gençlere eğitim ve becerilerini geliştirmeleri konusunda büyük katkı sağladığını düşünüyorum. Günümüzde İnsan Kaynakları'nın odağında çeşitlilik konusu yer alıyor. Bu çeşitlilik sadece cinsiyet anlamında değil; kuşaklar, kültürler ve çalışma kültürü açısından da önemli. Bireylere verdiğimiz desteğin toplumsal alanda karşılık bulacağına inanıyorum. Eğitim ve iş deneyimi imkânı sunduğumuz bu gençler yarın nitelikli işgücünün kaynağı olacaktır." Steven Young, gençlere de seslenerek, "Bizim sizden beklentimiz, değişimi ve gelişimi yönlendirebilmek için hızlı, esnek, proaktif davranarak, sınırları her zaman zorlamanızdır" dedi.

YASED Genel Sekreteri Özlem Özyiğit de, projenin altıncı yılında önemli bir işbirliğine gidildiğini belirterek, "Özellikle küresel ekonomide rekabet güçlerini artırmak isteyen gelişmekte olan ülkeler için "nitelikli iş gücü" büyük önem taşımaktadır. Bu inançla, geleceği inşa edecek gençlerimize vizyoner bir katkı yapmak ve fırsat eşitliği sağlamak hedefiyle yola çıktığımız eğitim projemiz KOZA, bu yıl ülkemizin önde gelen eğitim kurumlarından Boğaziçi, Koç, Özyeğin ve Sabancı Üniversiteleri ile yaptığımız işbirliği ile güç kazandı. Stajyerlerimizi, yine çoğu Anadolu'dan gelip bu üniversitelerde eğitim gören öğrenciler arasından seçtik. Birkaç yıl içinde 1.000 kişilik büyük bir aile olmaya doğru emin adımlarla ilerliyoruz" dedi.

Dünün KOZA stajyerleri, bugünün yönetici ve girişimcileri KOZA Projesi'ni anlatıyor…

ALPER KOÇKAYA (Elazığ Fırat Üniversitesi / Türk Henkel Müşteri İlişkileri Departmanı / Veri & Raporlama Uzmanı-İstanbul)

"KOZA, hayatımda dönüm noktası oldu"

"Staja başlamadan önce, iki büyük hayalim vardı: Ya büyük bir şirketin genel merkezinde staj yapmak ve ardından böyle bir şirkette çalışmak ya da kendi şirketimi kurup yönetmekti. İşte benim hayalim, bu stajla gerçeğe dönüştü. KOZA Projesi benim hayatımda bir dönüm noktası oldu. Bugün, KOZA Projesi kapsamında staj yaptığım şirketim Türk Henkel'de 5. Yılım. Hayatımın son 5 yılında elde ettiğim tüm imkanlar, KOZA Projesi sayesinde oldu. KOZA Projesi'ne adım atan her öğrencinin, hayatına yön verebileceği bir imkana ulaşmış olduğunu bilmesini isterim. Bu proje boyunca yaşanan birçok şey, gelecek yaşamında ve kariyerinde vereceği kararlarda yardımcı olacaktır. İyi ki ben de böyle önemli bir projenin parçası olmuşum."

Şafak Yalçındağ (Trabzon Karadeniz Teknik Üniversitesi / Yalçındağ Çevre Teknolojileri Araştırma Geliştirme ve Mühendislik-Kurucu /Trabzon)

"KOZA, kendi işimi kurmam için bana güç verdi"

"KOZA Projesi sayesinde öncelikle kurumsal dilde iletişim kurmayı öğrendim. Seçkin bir kurumda, YASED referansıyla staj yapıyordum. Problemleri analitik olarak ele alabilme ve risk analizi konusunda tecrübe kazandım. Bu deneyimlerin ışığında iş dünyasının ihtiyaçları nelerdir sorusuna, kendimce cevaplar bulmaya çalıştım ve sonunda proje üretebiliyor olduğumu fark ettim. Bu bana, kendi iş fikrimi hayata geçirmek konusunda büyük güç verdi. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın Teknogirişim Sermayesi Desteği Programı'na başvurdum. Yaklaşık altı aylık sürecin sonunda 2014 yılı Teknogirişim programıyla desteklenmeye değer bulunan 284 iş fikrinden biri seçilerek, henüz okulum bitmeden hayalimdeki işi hayata geçirme fırsatını yakaladım."

Zeyni Artık (Gaziantep Üniversitesi / Nova Akademi İş Sağlığı ve İş Güvenliği Hizmetleri- Kurucu /Diyarbakır)

KOZA, hedeflerine ulaşan başarılı bir proje…

"KOZA'ya başvururken, uluslararası bir firmada staj yapacak olma fırsatı, beni çok heyecanlandırdı. Elbette 2 aylık bir staj sürecinde yeterince teknik bilgi edinmek pek kolay olmuyor. Ancak bence programın amacı da, katılımcıların, teknik bilgiden ziyade, uluslararası şirketlerin iş ve yaşam kültürüyle ilgili uygulamaları hakkında bilgi edinmesini sağlamaktı ki, bunda da başarılı olunduğu kanaatindeyim. KOZA Projesi sayesinde hem network kurma hem de kurumsallaşma kültürü hakkında deneyimler kazandım. Bu yönüyle KOZA'nın kazandırdığı vizyon sayesinde, girişimcilik ve kurumsallaşma alanında ufkum açıldı. Tüm bu kazanımlarım sonucunda yaklaşık 10 ay önce kendi işimi kurmayı başardım. Nova Akademi İş Sağlığı ve İş Güvenliği Hizmetleri ismiyle faaliyet gösteren danışmanlık firmamda şu an itibariyle 23 kişiye istihdam sağladığım için ayrıca mutluluk duyuyorum."

Kaynak: Bültenler / Güncel

Türkiye Trabzon Henkel Koza Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title