Haberler

Yaşar Kemal İçin Köyü Hemite'de Mevlit Okundu

Güncelleme:

Yaşar Kemal Çukurova Kültürünü Yaşatma Derneği tarafından cuma namazı sonrası usta yazar için mevlit okundu ve hatim duası yapıldı.

Önceki ay hayatını kaybeden Türk edebiyatının usta kalemi Yaşar Kemal için doğup büyüdüğü Osmaniye'nin Hemite köyünde mevlit okundu. Yaşar Kemal Çukurova Kültürünü Yaşatma Derneği (YAŞAD) tarafından Hemite köyünde bulunan Yaşar Kemal Parkı'nda Cuma namazı sonrası mevlit okundu ve usta yazar için hatim duası yapıldı.

YAŞAD Başkanı Mehmet Özer burada yaptığı konuşmada, Yaşar Kemal'i rahmet ve şükranla andıklarını belirterek, "O, bu toprakların sesini dünyaya duyurmuş ulu bir çınardır. O'na vefa borcumuzu göstermek adına vefatının 40. gününde hatim indirerek ve mevlit okutarak hemşehrimizi anmak istedik. Ruhu şad, mekanı cennet olsun" dedi.

Hemite köyünden iki öğrenci de ünlü yazarın hayatından kesitler aktardı ve romanlarından bölümler okudu.Köylülere helva ikramının yapıldığı program, Yaşar Kemal Parkı içindeki İnce Memed heykeli ve kültür evinin gezilmesiyle sona erdi.

Kaynak: AA / Güncel

Yaşar Kemal Osmaniye Çukurova Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title