Haberler

Avrupa'da ders kitaplarına konu olan dostluk! Yaren leylek, 13. yılında da balıkçı Adem'in kayığına kondu

Güncelleme:

Balıkçı Adem Yılmaz ile Yaren leyleğin Bursa'da 12 yıl önce başlayan ve Almanya'da ders kitaplarına bile konu olan buluşması, bu yıl da gerçekleşti. Geçen yıl 17 Mart'ta gelen Yaren leyleğin ziyaretini bu yıl erken gerçekleştirmesi dikkat çekti.

Bursa Karacabey'de Uluabat Gölü'nün kıyısında 12 yıldır süren sevimli buluşma bu yıl da gerçekleşti. 13'üncü yılında da ziyaretini ihmal etmeyen Yaren leylek, yine balıkçı Adem Yılmaz'ın kayığına kondu.

Yaren Leylek geçen yıl balıkçı Adem Yılmaz ile 17 Mart'ta buluşmuştu. Bu yıl ise erken göç ederek, 29 Şubat'ta Adem Amca'nın kayığına kondu. Yaren leyleğin, göl manzaralı yuvasının bulunduğu mahallede balıkçı Yılmaz'ın kayığındaki "geleneksel" pozu, doğa ve yaban hayatı fotoğrafçısı Alper Tüydeş tarafından kayda alındı.

YAVRULARINA DA TAKİP CİHAZI TAKILACAK

Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, 13. yılında da gerçekleşen kavuşma sonrası Adem Yılmaz'ı ziyaret ederek "Gözün aydın" dedi. Özkan, Yaren ile Adem Yılmaz'ın hikayesinin hem doğaya dikkati çekmek hem de kırsal kalkınma adına bölgeye önemli değer kattığını belirterek, Avrupa Leylek Köyü Eskikaraağaç'ın bir doğa okulu gibi işlev kazandığını vurguladı. Geçmişte olduğu gibi bu yıl da "www.yarenleylek.com" internet adresi üzerinden Yaren'in yuvasının 7/24 canlı yayınla izlenebileceğini ifade eden Özkan, yavrularına da takip cihazı takılacağını söyledi.

Yaren leylek, 13. yılında da balıkçı Adem Yılmaz'ın kayığına kondu!

TÜRKİYE'Yİ AVRUPA LEYLEK KÖYLERİ BİRLİĞİ'NDE TEMSİL EDEN TEK KÖY

Öte yandan, Türkiye'yi Avrupa Leylek Köyleri Birliğinde temsil eden tek köy olan Bursa'nın Karacabey ilçesine bağlı Eskikaraağaç Leylek Köyü, her yıl göç döneminde on binlerce leyleğin geçtiği bir göç rotası üzerinde. Köy, aynı zamanda yerleşik leyleklere de ev sahipliği yapıyor.

Yaren leylek, 13. yılında da balıkçı Adem Yılmaz'ın kayığına kondu!

HİKAYELERİ BELGESEL OLDU, ÖDÜL ALDI

Bundan 13 yıl önce, Uluabat Gölünde balık tutarken kayığına konan Yaren Leylek ile dostluğu başlayan Adem Yılmaz'ın tanık olduğu bu hikaye, fotoğraflanmasıyla birlikte uluslararası bir üne de kavuşmuştu. Hikâye, Yunanistan'da gölge oyunu olarak oynatılırken Avusturya ve Almanya'da ders kitaplarına konu oldu. 2019 yılında Burak Doğansoysal'ın filme aldığı ve Karacabey Belediyesi'nin katkılarıyla hazırlanan 'Yaren' adlı belgesel ise Prag Film Ödüllerinden en iyi belgesel ünvanlıyla dönmüştü. Geçtiğimiz yıl ise Karacabey Belediyesi, Balıkçı Adem ve Yaren Leylek'in heykelini yaptırarak, hikayenin köy meydanında ölümsüzleşmesini sağlamıştı.

Yaren leylek, 13. yılında da balıkçı Adem Yılmaz'ın kayığına kondu!

KÖYDE YAREN LEYLEK TURİZMİ BAŞLADI

Yaren Leylek ve Adem Amca'nın bu masalsı hikayesi, köyde turizm hareketliliğini de beraberinde getirdi. Köyde adeta Yaren Leylek turizmi başladı. Hikâyeyi duyan ve leylekleri yakından görmek isteyen on binlerce doğasever, her yıl Bursa'nın Karacabey ilçesindeki Leylek Köyü Eskikarağaç'ı ziyaret ediyor. Yaren Leylek'in köyde koruyucu ailesi olma görevini de Beyzanur Çakıl üstleniyor. Adem Amca ve Yaren'i görmeye gelenler arasında; Ata Demirer, Aslıhan Gürbüz, Yıldıray Şahinler gibi ünlü isimler de yer aldı.

Yaren leylek, 13. yılında da balıkçı Adem Yılmaz'ın kayığına kondu!

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yaşam

Almanya Bursa Doğa Yerel Haberler Yaşam Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (10)

haksız mıyım:

hayvanlar bazen vefa da insanlardan iyi olabiliyor.

147
2
yanıtYanıtla
Salih Kandıralı:

Bazen mi? Senden bin kere vefalı o leylek anüyün mü?

yanıt17
yanıt14
Uzaktan Dünyalı:

"Bazen" değil, "Daima"...

yanıt35
yanıt2
sade vatandaş:

evet ağızlarını bozup iki ayaklı hemcinsleri gibi sağa sola önüne gelene ağızlarından salyalar akarak hakaret edip söğmüyorlar

yanıt0
yanıt0
Fatma Betül:

Dünyayı hayvanlar yönetsin.

25
9
yanıtYanıtla
Umut Yağcı:

Sen ne diyon be ablaaa :)

yanıt5
yanıt5
Umut Yağcı:

Sen ne anlatıyon bee ablaa :)

yanıt9
yanıt7
MUHAMMET ÇAKIR:

ZATEN ONLAR YÖNETİYOR,... insanlar yönetse, hiç bir mazlumun canı kanı böyle akarken SUS PUS olmazlardı.

yanıt12
yanıt0
sade vatandaş:

iki ayaklısımı dört ayaklısımı

yanıt1
yanıt0
Serkan Kaplan:

Maalesef şu an dünyayı yönetenler hayvanlar kadar değiller.

3
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title