Haberler

Van'da çocuklar İsrail saldırılarında hayatını kaybedenlere balon bıraktı

Güncelleme:

Van'ın Edremit ilçesinde çocuklar, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında hayatını kaybeden yaşıtları için gökyüzüne balon bıraktı. Edremit Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından düzenlenen etkinlikte kentteki anaokullarından getirilen 100 öğrenci, Gazze'de İsrail'in saldırıları sonucu yaşamını yitiren akranları için rengarenk balonları gökyüzüne bıraktı.

Van'ın Edremit ilçesinde çocuklar, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında hayatını kaybeden yaşıtları için gökyüzüne balon bıraktı.

Edremit Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından İsrail'in Filistin'e yönelik saldırıları sonucu hayatını kaybeden çocuklara dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak için etkinlik düzenlendi.

Seyir Tepesi'nde düzenlenen etkinlikte kentteki anaokullarından getirilen 100 öğrenci, Gazze'de İsrail'in saldırıları sonucu yaşamını yitiren akranları için rengarenk balonları gökyüzüne bıraktı.

Edremit Belediye Başkanı İsmail Say, gazetecilere, Gazze'de hayatını kaybeden çocukları anmak istediklerini söyledi.

Gazze'de şiddetli saldırılar sonucu her gün çocukların hayatını kaybettiğini hatırlatan Say, şöyle konuştu:

"Bugün çocuklarımız, kardeşlerini birer balon uçurarak hatırlamak, anılarını yaşatmak istedi. Yaklaşık 50 gündür İsrail bombardımanına maruz kalan Gazze'den bahsediyoruz. Hemen her gün, her an tüm dünyanın bugüne kadar şahit olduğu en ağır tabloyu, en ağır fotoğrafları görüyoruz. Biz de buna çocuklarla birlikte duyarsız kalmak istemedik. Yüz çocuk, Gazze'deki kardeşlerini andı."

Daha önce İsrail menşeli ürünlerin boykotu için çağrıda bulunduklarını belirten Say, şöyle devam etti:

"Kurumlar, bu çağrımıza uymuştu. Gönül isterdi ki bugün çok daha güzel şeyler konuşalım ama maalesef bugün tüm dünyanın, batının gözü önünde anneler, babalar, çocuklarının cenazelerini ellerinde taşıyorlar. Su yok, elektrik yok, hastaneler birer morga dönmüş durumda. İnşallah bu acı, bu sıkıntılı durum bir an önce sona erer. Bu vesileyle de gece gündüz girişimlerini devam ettiren başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere tüm yetkililere buradan teşekkürlerimi sunuyorum. İnşallah bir an önce Gazzeli kardeşlerimiz özgürlüklerine, hak ettikleri insani yaşama ulaşırlar."

Kaynak: AA / Yaşam

Edremit Belediyesi Edremit Edremit İsrail Gazze Van İnsan Hakları Uluslararası İlişkiler Yaşam Haberler

Bakmadan Geçme

Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 3 Mayıs Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 54. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 3 Mayıs Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Kara Ağaç Destanı 11. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 3 Mayıs Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 3 Mayıs Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 3 Mayıs Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 3-4 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 3-4 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! Güneşten korunmak neden önemli? Güneş kremi kullanmazsak ne olur? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 3-4 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! En sevilmeyen burç hangi burç? En kötü burçlar hangileri? Kızılcık Şerbeti 61. bölüm canlı izle! Show TV Kızılcık Şerbeti yeni bölüm neler oldu? Yalı Çapkını CANLI İZLE! 3 Mayıs Yalı Çapkını 68. bölüm CANLI YAYIN! Yalı Çapkını FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 3-4 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! En etkili manipülasyon taktiği: Mağduru oynamak ne demek?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title