Haberler

Türk Öğrenci Dünya Rekoru Kırdı

Güncelleme:

Yaşar Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü birinci sınıf öğrencisi Feryal Bulut, Hindistan'ın Ladakh bölgesinde bulunan Umling La Dağı'nda gerçekleşen moda defilesine katılarak dünya rekoru kırdı.

Yaşar Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü birinci sınıf öğrencisi Feryal Bulut, Hindistan'ın Ladakh bölgesinde bulunan Umling La Dağı'nda gerçekleşen moda defilesine katılarak dünya rekoru kırdı. Farklı ülkeleri temsil eden 16 modelin katıldığı rekor kıran defile, 5 bin 798 metre yükseklikte gerçekleşti.

Yaşar Üniversitesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü birinci sınıf öğrencisi olan ve aynı zamanda modellik yapan Feryal Bulut, Hindistan'da Ladakh Uluslararası Müzik Festivali (LIMF) çerçevesinde düzenlenen moda defilesine katıldı.

Guınness Rekorlar Kitabı'nda bir Türk

Ladakh Uluslararası Moda Podyumu, G20 ülkelerini temsil eden 16 modelin katılımıyla, "Dünyanın En Yüksek Motorlu Yolu" olarak anılan, 5 bin 882 metre yüksekliğindeki Umling La Dağı'nın 5 bin 798'inci metresinde gerçekleşti. Defile, daha önce kırılan rekoru geçerek "En Yüksek Noktada Yapılan Defile" rekoru ile Guinness Rekorlar Kitabı'na girecek.

Guinness Rekorlar'ına göre, bir önceki rekor ise 2021 yılında Nepal'deki Gokyo 6'ıncı Göl Gözlem Noktası'nda 5 bin 500 metre yükseklikte yapılan moda defilesiydi.

Oksijen tedavisi gördü

Dağdaki defile yolculuğunda yaşadığı zorlukları anlatan Feryal Bulut, şunları söyledi:

"Menajerimin ayarladığı Hindistan seyahatimde sadece bir moda haftasına katılacağımı biliyordum. Gittiğimde oradaki menajerlerden 5 bin 798 metreye çıkacağımızı öğrendim. Başta çok stresliydim, kendimi buna hazırlamamıştım. Bir gün sonra yola çıktık. Bin 828 metre yüksekliğe geldiğimizde çok güçlü bir baş ağrısı başladı ama bir yandan da geri geçiyordu. Bizimle beraber gelen ambulanstaki doktor, normal bir yükseklik olmadığı için bazı insanların basınçtan, oksijen yetersizliği ve vücuttaki su kaybından dolayı ölüm tehlikesi geçirdiğini, baş ağrım geçmezse durduğumuz yükseklikte kalmamı söyledi. İçimden, 'Ucunda ölüm bile olsa yapacağım' dedim. ya tarih yazacaktım ya da bunun uğruna tarih olacaktım. Vücudumdaki oksijen seviyesini artıracak bir ilaç verildi. Baş ağrım geçmiyor, git gide artıyordu ama hiçbir şey yokmuş gibi davranıyordum. Gece olduğunda kalacağımız otele geldik, hayatımda gördüğüm en ıssız yerdi. Defilenin olacağı günün sabahında baş ağrım geçmişti. Mavi renkte geleneksel bir Ladakh elbisesi giydim. Defilenin olacağı yere vardığımızda hava -10 dereceydi. Elbisenin içine iki termal tayt giymiştim, titriyordum. Sıram geldiğinde podyuma çıktım ve titremeden yürüdüm. Oksijen çok az olduğu için çok yavaş yürümemiz gerekiyordu. Defile bittiğinde dudaklarım mosmordu, nefes alamadığım için oksijen verdiler. Böyle bir şeyi nasıl başardığıma inanamayıp ağladım. Gerçekten çok büyülü ve çok güzel bir andı. Belki sıkıntılar çektim ama hepsine değdi. Sonuçta 18 yaşımda Türkiye'den tek temsilci olarak ben vardım ve artık Guinness rekorum vardı."

"Hala inanamıyorum"

Hayatında bir defa yaşayabileceği bu deneyimin sonucundaki başarıyla ilgili hislerini aktaran Bulut, "Açıkçası hala inanamıyorum nasıl böyle bir şey başardığıma. Sıkıntılar çektim ama sizi neler bekliyor asla bilemezsiniz. Benim için şoklarla ve mükemmelliklerle dolu, hayatımın en güzel haftasıydı. Tekrar olsa tekrar yaparım. 18 yaşımdayım Guinness rekorum var, modellikte çok güzel bir başlangıç yaptım, birçok uluslararası kanalda farklı farklı röportajlarım var. Ülkemi de bir Atatürk genci olarak temsil etmekten gurur duydum" diye konuştu. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yaşam

Dünya Radyo Moda Seyahat Eğitim Moda Yaşam Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 28 Nisan Pazar 2024? Survivor kim kazandı? 28 Nisan Pazar Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor CANLI izle! 28 Nisan Pazar TV8 Survivor HD izleme linki! Kirli Sepeti 106. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Nisan Kirli Sepeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Teşkilat 106. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Nisan Teşkilat yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 28 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 28 Nisan 2024 Pazar Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Kirli Sepeti CANLI izle! Kirli Sepeti 28. BÖLÜM FULL İZLE! Kapıcılar Kralı konusu ne, oyuncuları kimler? Kapıcılar Kralı filmi nerede çekildi, kaç yılında çekildi? Kapıcılar Kralı ne zaman nerede çekildi? Kapıcılar Kralı konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Atla Gel Şaban konusu ne, oyuncuları kimler, film nerede çekildi? Atla Gel Şaban filmi hangi il ve ilçede çekildi, hangi yıl yapımı? Hipodrom nerede? Atla Gel Şaban filmi nasıl bitiyor? Atla Gel Şaban final sahnesi İZLE! Atla Gel Şaban sonunda ne oluyor? Teşkilat CANLI İZLE! Teşkilat 105.bölüm izle! Teşkilat yeni bölüm izleme linki! Teşkilat dizisi yeni bölüm FULL HD İZLE! 28 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 28 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 28 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 28 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title