Haberler

Tekirdağ'da Geleneksel Keşkek Şenliği Renkli Görüntüler Oluşturdu

Güncelleme:

Tekirdağ'da düzenlenen 4. Geleneksel Karacakılavuz Keşkek Şenliği renkli görüntülere sahne oldu. Şenlikte keşkek yapımı, gösteriler ve etkinlikler gerçekleştirildi.

Tekirdağ'da geleneksel keşkek şenliği renkli görüntüler oluşturdu

TEKİRDAĞ - Tekirdağ'da 4. Geleneksel Karacakılavuz Keşkek Şenliği başladı.

Süleymanpaşa Belediyesi tarafından düzenlenen ve bu yıl 4'üncüsü gerçekleştirilen Karacakılavuz Keşkek Şenliği, coşkuyla başladı. Şenlik kortejinin şenlik alanına girmesiyle başlayan şenlikte, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Hüseyin Uzunlar ve Ak Parti Tekirdağ İl Başkanı Ali Gümüş ile birlikte keşkeğin ana maddesi olan buğdayı geleneksel yöntemlerle dibekte dövdü. Ardından şenliğe katılan vatandaşlara keşkek ikramı yapıldı.

Şenlik alanında bulunan stantların gezilmesiyle devam eden şenlikte, Paşa Halk Dansları Topluluğu bir gösteri sundu. Şenliğin açılış konuşmasını yapan Süleymanpaşa Belediye Başkanı Hüseyin Uzunlar, "Şenliğimizin bu günlere gelmesinde büyük emeği olan, önceki başkanımız Cüneyt Yüksel'e emekleri için teşekkür ederim. Karacakılavuz bizim için büyük öneme sahip. Yöresel ürünleri ile, tarihi dokuması ile herkesin bildiği bir mahallemiz. Biz, Süleymanpaşa Belediyesi olarak şehrimize gelen misafirlerimize Karacakılavuzumuzun coğrafi işaret almış dokumasını hediye ediyoruz. Önceki dönem Meclis Başkanımız Prof. Dr. Mustafa Şentop'un da katkıları ile Kalkınma Ajansımız ile bir proje hazırladık. Karacakılavuzlu hanımlarımızın büyük emekleri ile dokudukları dokumaları ve yöresel lezzetlerimizi Yöresel Ürün Pazarında sergileyeceğiz. Şenliğimize sahip çıkarak şenliğimizin bugünlere gelmesinde büyük emeği olan Karacakılavuzlu hemşehrilerimize teşekkür ediyorum. Hepinizin Kurban Bayramı'nı tebrik ediyorum" dedi.

Uzunlar'ın konuşmasının ardından yoğurt yeme yarışması düzenlendi. Birincinin gram altın kazandığı yarışma kıran kırana geçti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yaşam

Karacakılavuz Tekirdağ Yaşam Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title