Haberler

Kemal Sunal'ın Türk sinema tarihine damga vuran 'Doktor Civanım' filmi gerçek oldu

Güncelleme:

Mersin'in Erdemli ilçesinde Hasan Demir, anneannesinden öğrendiği yöntemlerle doğadan topladığı bitkilerden elde ettiği kürlerin birçok hastalığa iyi geldiğini iddia etti. Hastalıklarına şifa arayan vatandaşların Demir'in evinin önünde oluşturduğu kuyruk ise Kemal Sunal'ın 'Doktor Civanım' filmindeki sahneleri hatırlattı.

Erdemli'de alternatif tıpla ilgilenen çiftçi Hasan Demir, 30 yıl önce anneannesinden bitkilerle kürler hazırlamayı öğrendi. Demir, birçok hastalığa şifa olduğunu iddia ettiği kürleri hazırlamak için Toros Dağları'nda yaklaşık 2 bin rakımın üstüne çıkarak ağaç tohumu ve bitkiler topluyor. 2015 yılında rahatsızlandıktan sonra kendi yaptığı bitki kürünü içen Demir, bunun sayesinde iyileştiğini iddia ederek çevrede benzer hastalıkları olanlara da bu kürlerden ücretsiz dağıtmaya başladı.

Şifa dağıttığını öne süren çiftçinin evinin önündeki kuyruk 'Doktor Civanım'daki sahneyi hatırlattı

'DOKTOR CİVANIM' FİLMİNDEKİ SAHNELERİ HATIRLATTI

Bitki kürlerinin romatizma, KOAH, bel fıtığı, kas ve boğaz ağrıları, enfeksiyon gibi rahatsızlıklara iyi geldiğini savunan Demir'in evinin önünde kürlerden almak için birçok kişi sıraya girerken, bu durum Kemal Sunal'ın 'Doktor Civanım' filmindeki sahneleri hatırlattı. Genç, yaşlı birçok kişinin gün içinde evinin önünde sıraya girerek kürlerinden aldığını kaydeden Demir, hazırladığı karışımın en yaygın hastalıklara iyi geldiğini savundu. Hazırladığı karışımların Sağlık Bakanlığı tarafından bilimsel açıdan incelenmesini isteyen Demir, "Eğer araştırmalar sonucu uygun bulunursa ben bitki kürlerimin tüm insanlığa fayda sağlamasını istiyorum. İnsanlar hastalıklarına çare bulmak için buraya geliyorlar. Ben bu işi yıllar önce öğrendim. Elimden geleni yapıyorum. Şifalı otları toplayarak kürlerimi hazırlıyorum" dedi.

Şifa dağıttığını öne süren çiftçinin evinin önündeki kuyruk 'Doktor Civanım'daki sahneyi hatırlattı

"KÜRLERİN KARŞILIĞINDA PARA ALMIYOR"

Vatandaşlardan Kemal Özer Damar tıkanıklığı ve vücut ağrıları olduğunu, Demir'in kürlerinden aldığını dile getirdi. Geçen yıl beyin kanaması geçirdiğini ve durumunun kötü olduğu ifade eden Aliya Gül ise, "Ayağa kalkamazsın diyorlardı. Hasan Demir'in yaptığı bir şurubu aldım. Bir yıldır kullanıyorum. Ayağa kalktım ve kendimi iyi hissediyorum. Hasan Demir, kürlerin karşılığında para da almıyor. Allah, kendisinden razı olsun" diye konuştu.

Şifa dağıttığını öne süren çiftçinin evinin önündeki kuyruk 'Doktor Civanım'daki sahneyi hatırlattı

BİLİMSEL İNCELEME ŞART

Erdemli Çevreyolu Aile Sağlığı Hekimi Dr. Mustafa Ajlan Uçar, uzman olmayan kişiler tarafından üretilen bu tür bitkisel karışımların mutlaka bilimsel incelemeye tabi tutulması gerektiğini belirtti. Dr. Uçar, bu kişilerin ellerindeki karışımı çevredeki insanlara dağıtmadan önce Sağlık Bakanlığı'na bildirmesinin şart olduğunu ifade etti. Modern tıp tekniklerinin kanıta dayalı olduğunu dile getiren Uçar, "Alternatif tıpta ise bu durum yok. Bir şey sağlığa iyi geliyor diyorsanız bilimsel kanıtınız olmalıdır. Diğer türlü herhangi bir karışım sağlığınızı tehdit eder" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yaşam

Toros Dağları Kemal Sunal Hasan Demir Haberler

Bakmadan Geçme

Furkan sakatlandı mı? 28 Nisan Pazar Furkan'a ne oldu? Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 28 Nisan Pazar 2024? Survivor kim kazandı? 28 Nisan Pazar Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor CANLI izle! 28 Nisan Pazar TV8 Survivor HD izleme linki! Kirli Sepeti 106. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Nisan Kirli Sepeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Teşkilat 106. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Nisan Teşkilat yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 28 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 28 Nisan 2024 Pazar Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Kirli Sepeti CANLI izle! Kirli Sepeti 28. BÖLÜM FULL İZLE! Kapıcılar Kralı konusu ne, oyuncuları kimler? Kapıcılar Kralı filmi nerede çekildi, kaç yılında çekildi? Kapıcılar Kralı ne zaman nerede çekildi? Kapıcılar Kralı konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Atla Gel Şaban konusu ne, oyuncuları kimler, film nerede çekildi? Atla Gel Şaban filmi hangi il ve ilçede çekildi, hangi yıl yapımı? Hipodrom nerede? Atla Gel Şaban filmi nasıl bitiyor? Atla Gel Şaban final sahnesi İZLE! Atla Gel Şaban sonunda ne oluyor? Teşkilat CANLI İZLE! Teşkilat 105.bölüm izle! Teşkilat yeni bölüm izleme linki! Teşkilat dizisi yeni bölüm FULL HD İZLE! 28 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 28 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500

Yorumlar (16)

111:

Modern tıp alternatif tıbbın başarısını ne zaman kabullendi ki. . . ?İlla kimyasal olacak, illa haram içerecek ve illa batı yapacak ki uygun bulasınız demi sn doktorlar.

31
7
yanıtYanıtla
Ahmet:

Bedava veriyor Kabul ederlermi Dükkan kapanacak

yanıt12
yanıt1
ÖÖĞRETMEN:

BİR GÜN İNŞALLAH ANENNIZ BABAMNIZ ÇOCUGUNUZ YADA KENDİNİZ SON NEFESİ VERİRKEN DOKTOR YERİNE BUNLARI ÇAĞIRIN SAKIN AMBULANSI ARAYIP HASTANEYE GİTMEUİN.

yanıt2
yanıt3
hakan:

ilaç şirketlerinin işine gelmez

25
1
yanıtYanıtla
ODTÜ İNŞAAT:

Yalan yanlış bilgilerle hazırlanmış içinde ne olduğu belli olmayan, etken madde oranı belirsiz bir sıvıyla halk sağlığıyla oynayan Mersinlilere dur denmelidir

6
19
yanıtYanıtla
MERSİNLİLER:

DUR.

yanıt9
yanıt2
MALATYA44:

DAYI ÜZERLER SENİ

17
0
yanıtYanıtla
Tarık koca Hekimhan lı:

Bizim askerde bı doktor vardı"asteğmen" rütbesinde üst solunum yolu hastalığınada beli ağrıyanada,basur olanada aynı ilaci veriyordu buda ona benziyor.Bizde o yüzden hasta olan arkadaşların içinden bı tanesini gonderirdik revire verilen ilacida herkes kullanırdı

4
8
yanıtYanıtla
dr:

Çünkü revirdeki ilaçlar sabittir. Eczanedeki gibi bol çeşit yok. Karşılaştırman çok yanlış

yanıt1
yanıt0
BİLİMSEL:

Erdemli Çevreyolu Aile Sağlığı Hekimi Dr. Mustafa Ajlan Uçar Beyfendi bilimsel kanıt şart demiş. nazikçe İlaç firmaları kabul etmez demek istemiş. BRAVO

11
0
yanıtYanıtla
Tüm 16 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title