Haberler

Rize'deki şiddetli yağışların bilançosu belli oldu

Güncelleme:

Rize'deki şiddetli yağış sonucu meydana gelen hasarlar tespit edildi. Heyelanlar nedeniyle maddi hasar oluşurken can kaybı yaşanmadı. Çayeli ilçesinde köy ve mahalle yolları ulaşıma kapandı, Güneysu ilçesinde karayolu çöktü. Hasar tespit çalışmalarında 5,5 milyon TL hasar meydana geldi.

Rize'deki şiddetli yağışların bilançosu belli oldu

RİZE - Rize'deki şiddetli yağış sonucu oluşan hasarların tespiti yapıldı.

Geçtiğimiz gün gece saatlerinden itibaren Rize'de etkili olan yağışlar nedeniyle heyelanlar meydana geldi. Meydana gelen heyelanlarda maddi hasar oluşurken can kaybı yaşanmadı. Çayeli ilçesinde meydana gelen heyelanlar nedeniyle köy ve mahalle yollarında ulaşım kapanırken, Güneysu ilçesinde karayolu çöktü. Kentte meydana gelen sel ve heyelan sonrası hasar tespit çalışmaları yapıldı. Yapılan hasar tespit çalışmalarında Çayeli ilçesinde konut, iş yeri ve araçlarda toplamda 5 Milyon 556 bin 500 TL hasar meydana gelirken 148 çay üreticine ait 92,4 dekar çay bahçesi ve 8 adet arı kovanında hasar meydana geldi. Yol açma ve temizleme çalışmaları ise İl Özel İdaresi, Karayolları, DSİ ve Çayeli Belediyesi tarafından 110 iş makinesi, 18 araç ve 210 personel tarafından sürdürülüyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yaşam

Güneysu Çayeli Rize Yaşam Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title