Haberler

Prof. Dr. Ahmet Ercan: Gemlik'teki öncü deprem değil

Güncelleme:

Bursa'nın Gemlik ilçesinin merkez üssü olduğu 4.1 büyüklüğündeki deprem İstanbul'da da hissedildi. Sarsıntıyla ilgili Prof. Dr. Ahmet Ercan'dan bir açıklama geldi. Ercan, depremin, öncü özellik taşımadığını, olağan bir gerginlik boşalması olduğunu söyledi.

Bursa Gemlik'te saat 15.14'te meydana gelen 4.1 büyüklüğündeki deprem İstanbul ve çevre illerden de hissedilerek kısa süreli panik nedeni oldu. Depremle ilgili açıklamada bulunan Prof. Dr. Ahmet Ercan, sarsıntının "öncü" deprem sayılamayacağını, "Olağan bir gerginlik boşalması" özelliği taşıdığını açıkladı.

"OLAĞAN BİR GERGİNLİK BOŞALMASI"

Marmara Denizi'nde beklenen büyük deprem uyarıları sık sık yapılırken Gemlik'te bugün meydana gelen ve İstanbul başta olmak üzere çevre illerde hissedilen sarsıntı, kısa süreli korkuya neden oldu. 4.1 büyüklüğündeki depremin derinliği 10.86 kilometre olarak kaydedilirken Bursa Valisi Mahmut Demirtaş, herhangi bir olumsuzluk yaşanmadığını belirtti.

Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Ahmet Ercan, Gemlik'teki depremle ilgili sosyal medya hesabı üzerinden açıklamada bulundu. Ercan paylaşımında "Bursa Gemlik Körfezinde 23 Şubat 2024 15:14'de M4,0 büyüklüğündeki deprem olağan bir gerginlik boşalmasıdır. Öncü deprem olduğu söylenemez." ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. Ahmet Ercan: Gemlik'teki öncü deprem değil

Haberler.com / Şahin Solak - Yaşam

Ahmet Ercan İstanbul Deprem Bursa Yaşam Dünya Haberler

500

Yorumlar (1)

CEZA :

Bursadaki deprem ne anlama geliyor.. Çok derin soru... ne anlama gelecek deprem oldu işte daha büyüğü olursa binalar dayanıksızsa yıkılacak bir sürü can gidecek.. ama devletle ortak ama kendi başınıza ne yapın edin binalarınızı sağlamlaşltırın yoksa hepimizi ölürüz bu kadar net... başka hiçbir anlama gelmiyor.. deprem her an her yerde olabilir..

2
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title