Haberler

Niğde'de Patatesten Dondurma Üreten Dondurmacı

Güncelleme:

Niğde'de patates üretiminde birinci sırada yer alan bir dondurmacı, patatesten dondurma üretiyor. Yasin Kürkçü, Niğde'nin yöresel ürünlerini kullanarak farklı lezzetler deniyor.

Niğde'de patatesten dondurma ürettiler

NİĞDE - Türkiye'de patates üretiminde birinci sırada yer alan Niğde'de bir dondurmacı patatesten dondurma üretti.

61 farklı çeşit dondurma üreten Yasin Kürkçü, Niğde'nin vazgeçilmez tarımsal ürünlerinden dondurma yapmak için AR-GE çalışmalarını yeni lezzetler üzerine sürdürüyor. Niğde'nin Çamardı ilçesinde üretilen misket elmadan daha önce dondurma yapan Kürkçü, bu kez de Niğde'nin patatesinden dondurma yaptı. Dondurmacılığa çocuk yaşlardan itibaren başlayan 43 yaşındaki Yasin Kürkçü, Niğde'ye özgü ürünler olan elma, köfter ve gazozun yanı sıra patatesten yaptığı onlarca denemenin ardından lezzetli sonuç elde etmeyi başardı. 1995 yılında İstanbul'da başladığı mesleğini Niğde'de sürdüren Kürkçü; "Niğde'mizin yöresel ürünlerinden nasıl dondurma yaparız dedik ve ilk olarak elmalı ve köfterli dondurma yaptık çok tutuldu ve sonra aklımıza patates geldi. Müşterilerimizden de çok beğeni alıyoruz. Elmayı kabuğunu soyarak yapmıştık olmadı sonra rendeledik, haşladık ve güzel bir sonuç yakaladık. Patateste de aynı şekilde haşladık, pişirdik bir türlü tutturamadık sonra püf noktasını yakaladık. 30 kilo dondurmam ziyan oldu ama şuan patatesli dondurmayı tutturduk" diye konuştu.

Meslektaşlarına elmalı ve patatesli dondurma yapmalarını tavsiye eden Kürkçü, yurt dışından da püf noktalarını öğrenmek için talepler olduğunu dile getirerek, "Türkiye'de hiçbir dondurmacıda patatesli ve elmalı dondurma yok. Niğde'nin Çamardı bölgesinin misket elmasından dondurma yapan Türkiye'de sadece ben varım. Yurt dışından da talepler var. Denemeler yaparken dondurmanın tamamen katkısız ve doğal olmasına özen gösteriyorum" dedi.

Yeni tatlar üzerine denemelerini sürdüren Kürkçü'nün hedefi ise Niğde'nin yerel tatlarını dondurma yaparak dünyaya tanıtmak.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yaşam

Niğde Genel Yaşam Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title