Haberler

Nicel ve Nitel Araştırmalarda Karşılaşılan Yaygın Hatalar" Paneli

Anadolu Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nün düzenlediği "Nicel ve Nitel Araştırmalarda Karşılaşılan Yaygın Hatalar" konulu panel, Kongre Merkezi Salon Anadolu’da gerçekleştirildi.

Anadolu Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nün düzenlediği "Nicel ve Nitel Araştırmalarda Karşılaşılan Yaygın Hatalar" konulu panel, Kongre Merkezi Salon Anadolu'da gerçekleştirildi.

Moderatörlüğünü Doç. Dr. Recep Okur'un yaptığı panele yüksek lisans ve doktora öğrencileri katıldı. Hasan Kalyoncu Üniversitesi'nden Prof. Dr. Osman Tolga Arıcak, Necmettin Erbakan Üniversitesi'nden Prof. Dr. Ahmet Saban ve Anadolu Üniversitesi'nden Doç. Dr. Ali Ersoy ve Doç. Dr. Alper Tolga Kumtepe panelde konuşmacı olarak yer aldı. İlk bölümde sosyal bilimlerde nicel araştırma ve nitel araştırma desenlerinin tanımlanması, temel özelliklerinin ele alınması, iki araştırma türünün karşılaştırılması konuları işlendi. İkinci bölümde ise nicel ve nitel araştırmalarda sık karşılaşılan hatalar, dikkat edilmesi gereken noktalar ele alındı. Daha önce yapılan çeşitli hatalarla ilgili örnekler de gösterildi.

Panel, dinleyicilerin katılımcılara yönelttikleri soruların cevaplanmasıyla sona erdi. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yaşam

Anadolu Üniversitesi Alper Tolga Yaşam Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title