Haberler

'Meyvan'a Yer Baktılar

Ankara'da Hayvanları Koruma Derneği'ne 2 aylıkken getirilen ve nerede barınacağı konusu 2 kurum arasında tartışmaya neden olan 21 yaşındaki boz ayı 'Meyvan' için Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) üyeleri Bursa'nın Karacabey İlçesi Ovakorusu Ayı Barınağı'nda incelemelerde bulundu.

Ankara'da Hayvanları Koruma Derneği'ne 2 aylıkken getirilen ve nerede barınacağı konusu 2 kurum arasında tartışmaya neden olan 21 yaşındaki boz ayı 'Meyvan' için Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) üyeleri Bursa'nın Karacabey İlçesi Ovakorusu Ayı Barınağı'nda incelemelerde bulundu.

Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP), 'Yaşadığı alan uygun değil' diyerek ayının Bursa'ya naklini isterken, Hayvanları Koruma Derneği (HAYKOD) ise 'Meyvan'ın yaşadığı alan uygundur' görüşünü belirterek boz ayıyı bırakmıyor. 2 kurum arasındaki tartışma devam ederken HAYTAP'ın dilekçesi üzerine geçen nisan ayında çevre ve Orman Bakanı adına Doğa ve Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürü Prof.Dr. M. Kemal Yalınkılıç'ın imzasını taşıyan kararla, Ankara çubuk Yolu üzerindeki Hayvanları Koruma Derneği Cemil Erkök Rehabilitasyon Merkezi'nde tutulan boz ayının Bursa'nın Karacabey İlçesi'ndeki Ayı Rehabilitasyon Merkezi'ne naklinin yapılması kararlaştırıldı. Kararda, kış uykusundaki ayının uyanmasıyla birlikte Karacabey'e nakledileceği HAYTAP'a bildirildi.

Geçen nisan ayındaki bu gelişmelerin ardından aralarında MHP Bursa Milletvekili Necati Özensoy'un da bulunduğu İstanbul ve Bursa başta olmak üzere HAYTAP üyesi bir grup hayvansever dün Karacabey'in Ovakorusu Ayı Barınağı'nda incelemelerde bulundu.

Bursa merkezli 'İkinci Şans Hayvanları Koruma Derneği Başkan Yardımcısı ve Proje Lideri' Uludağ üniversitesi Veteriner Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı Bölüm Başkanı Prof.Dr. Nilüfer Aytuğ, 64 ayının barındığı bu ortamda doğal yaşam koşullarının oluşturulduğunu anlattı. çeşitli tehditlere karşı güvenli bir sığınakta bulunan ayıların 110 bin metrekarelik ormanlık alanda serbest dolaşabildiğini, tepelerde in kazmanın yanı sıra havuzlarda yüzme olanağına da sahip olduğunu kaydeden Nilüfer Aytuğ, şöyle dedi:

"Barınaktaki yaşam alanları türlerine has gereksinimlerini karşılayacak öğeler içermektedir. Koşacak alanlar, tırmanabilecekleri ağaçlar, yüzme havuzları, inler ve in kazabilecekleri tepeler mevcut. Tüm hayvan severleri bu eşsiz doğal ortamı ziyaret etmeye ve yakından tanımaya davet ediyoruz."

Hayvan severler fotoğraf ve görüntü alarak izledikleri doğal ortamı beğenirken Karacabey Ovakorusu Ayı Barınağı'nı daha iyi tanıma fırsatı buldu. Ziyaretçi kafilesi içinde hayvan sever kimliğiyle yer aldığını söyleyen MHP Bursa Milletvekili Necati Özensoy, "Sürekli şikayet ve taleplerinizi iletmeye devam edin. Rahatsız edin" önerisinde bulundu.

Aydın FİDAN/KARACABEY(Bursa), (DHA)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yaşam

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title