Haberler

Meteoroloji Mühendisleri Odası Başkanı Çukurçayır: Bu kış ılık ve yağışlı geçecek

Güncelleme:

Haberler.com YouTube kanalına konuk olan Meteoroloji Mühendisleri Odası Başkanı Fırat Çukurçayır, önemli açıklamalarda bulundu. İstanbul'da kamuoyundaki beklentinin aksine kar yağışının beklenmediğini söyleyen Çukurçayır, "2024 yılının ilk yarısı mevsim normallerinin üzerinde sıcaklıklarla geçecek. Ilık ve yağışlı geçireceğiz bu kışı." dedi.

Meteoroloji Mühendisleri Odası Başkanı Fırat Çukurçayır Haberler.com'da Melis Yaşar'ın konuğu oldu. Çukurçayır, Balkanlardan gelen soğuk havanın yurt genelindeki etkisi ve İstanbul'da kar yağışı ile ilgili bilgiler verdi.

İSTANBUL'DA KAR YAĞIŞI BEKLENMİYOR

İstanbul'da kar yağışı beklenmediğini belirten Çukurçayır, "Meteoroloji verilerine bakarsanız çarşamba Trakya üzerinden kar yağışı görülüyor ama İstanbul bundan etkilenmeyecek. Şehirde kar yağışının olabilmesi için sıcaklıkların çok düşük olması lazım. Kırsalla şehirdeki yağış farklılıkları bundan kaynaklanıyor. Gelen hava sistemi aynı ama bıraktığı etkiler yüksek kesimlerde ve şehirlerde farklı oluyor." dedi.

Meteoroloji Mühendisleri Odası Başkanı Fırat Çukurçayır: İstanbul'da beklenen kar yağışı olmayacakFırat Çukurçayır

"BU KIŞ ILIK VE YAĞIŞLI GEÇECEK"

2024 yılının ilk yarısının ılık ve yağışlı geçeceğini söyleyen Çukurçayır, şöyle devam etti: "Kışı ılık ve yağışlı geçiriyoruz. Bizim için de önemli olan yağışın alınması. Sosyal medyada kendini uzman gösteren insanlar kar yağışı beklendiğine, kışın sert geçeceğine dair söylemlerde bulundu. Halbuki Dünya Meteoroloji Teşkilatı tam tersini söyledi. Kış mevsimi Kuzey Yarım Küre'de mevsim normallerinin üzerinde geçecek. Yani özetle 2024 yılının ilk yarısı mevsim normallerinin üzerinde sıcaklıklarla geçecek. Ilık ve yağışlı geçireceğiz bu kışı."

"İÇ VE DOĞU KESİMLERDE KAR YAĞIŞI BEKLENİYOR"

Çukurçayır "Türkiye genelinde hangi bölgelerde kar bekleniyor?" sorusuna ise "Türkiye genelince özellikle iç ve doğu kesimlerde kar yağışı bekleniyor. Batı'da, kamuoyunda beklenildiği gibi bir kar yağışı yok. Ancak Trakya şu an böyle bir hava sisteminin etkisinde." yanıtını verdi.

Gözde Nur Bayar
Haberler.com - Yaşam

Çukurçayır İstanbul YouTube kar Hava Durumu Yaşam Güncel Haberler

500

Yorumlar (10)

Bülent Levent:

KAR CEPLERE YAĞDI 10 GÜNDE TAVUĞA % 50 ZAM GELDİ HEY YAVRUM HEY....AÇLIĞA MAHKUM EDİLDİK YAA

151
30
yanıtYanıtla
murat taşkan :

bülent bey gayet güncel mantıklı hatta bu ülkede yaşayan herkesin haberdar olduğu hissettiği ve canının yandığı bi konuya güzel yorum yapmışssınız fakat yorumunuzu beğenmeyen 7 adet vatandaş hangi mantıkla beğenmemiş ne düşünmüşler yada bu insanlar daha önce hayatlarında düşünme eylemini başarabilmişlermi

yanıt45
yanıt19
ARSLANOĞLU Hakan:

Zaten 2 seçenek var biri olacak diğeri olmayacak. Maşallah 2 seçeneği de tutturuyorlar.

93
8
yanıtYanıtla
Murat ÇAMUR:

KARA NE GEREK VAR ZAMLARDAN DONUYORUZ ZATEN

78
11
yanıtYanıtla
Netherill:

tekirdağ muratlıda 20 cm kar var mis gibi hava tertemiz oldu mikroplar kırıldı göletler doluyor inşallah. Ver Rabbim kar ver yağmur ver. umarım tüm ülkemize yağar kar nimet maşallah

42
3
yanıtYanıtla
ARSLANOĞLU Hakan:

Benim tahminim buraya yazıyorum. İstanbul' a çok kar yağacak ve yollar karla dolacak..

26
17
yanıtYanıtla
Hakan Celik:

heee de geç

11
3
yanıtYanıtla
Cafer doğan:

en azından doğal gaz faturası az gelir

5
0
yanıtYanıtla
Cafer doğan:

en azından doğalgaz faturası az gelir

1
2
yanıtYanıtla
Ercan Sevinc:

Hergun karar değiştiriyorsunuz herseyin en iyisini Allah bilir boşuna konuşmayin

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title